29760. Cams2 13. 10. 2025 - 20:12
ISKY CAM 280 MEGA
CHEVELLE
Diskuse
http://www.chevelles.com/threads/cam-help-280-mega-anyone-running-this-cam.459026/ Chci do svého auta namontovat novou hydraulickou vačku s plochým zdvihátkem. (Nebudu používat válečkovou.)
68 conv't Camaro
383 10-1
performer rpm
750 carb
AFR heads 195
TKO 5 speed
3.42 gears
V tomto motoru jsem měl vačku XE274. Velmi dobrá vačka, ale HLASITÁ. Vyndal jsem ji, když jsem měl v autě automatickou převodovku, kvůli hluku ventilového rozvodu a způsobu, jakým motor běžel na volnoběh. Skvělá vačka, táhla tvrdě až na 6300.Chtěl jsem auto zkrotit a Cam Motion mi doporučil vačku 226-231@50 na 112. Volnoběh byl velmi plynulý a při 5800 otáčkách za minutu to bylo, jako byste hodili kotvu. Prostě se to převrátilo. Před pár lety jsem na eBayi našel výhodnou nabídku na zcela nové vačky/zdvihátka comp 282S a řekl jsem si, co už, nikdy jsem předtím nepoužíval pevné vačky a rozhodl jsem se je vyzkoušet (i když jsem věděl, že budou hlučné). Motor běží na volnoběh téměř jako sériový a není ani náznak kolísání :(Silně táhne až do 6500 otáček za minutu a já jsem mohl jet na pátý rychlostní stupeň při 1100 otáčkách za minutu a rychlosti 35 mil za hodinu bez jakéhokoli cukání. Jsem si jistý, že maximální výkon byl daleko před 6500 otáčkami, ale motor se nepřeklápí jako u jiných vaček. Takže tady je můj problém. Po několika letech mě začalo obtěžovat hučení zdvihátka a myslím, že jsem už překonal fázi pevných zdvihátek :) Rád bych tam dal zpět ploché hydraulické zdvihátko, ale je tu pár věcí, které bych chtěl, aby tato nová vačka splňovala, pokud to bude možné a. dosahovala maximálního výkonu kolem 5700 otáček a byla schopná přeřadit kolem 6100 otáček b. mít nepravidelný volnoběh c. musí být schopný jet rychlostí 1300 nebo 1400 otáček za minutu s O.D. (tohle je složité). Před 20 lety jsem měl 280 mega vačku v Camaru z roku 1969, který měl 406 s palivovými hlavami, turbo 400 2200 stall a 331 převody. Miloval jsem tuhle konfiguraci s 108 lc kvůli tomu, jak se výkon „projevoval“, a jezdil jsem s ním 2 roky jako s každodenním autem. Nevzpomínám si, že by byl „opravdu nerovnoměrný“, ale je to už dlouho a pravděpodobně si přesně nepamatuji, jak se choval. Tak mě jen zajímá, jestli někdo z vás, kdo má motor s větším objemem a touto vačkou, si myslí, že by to způsobovalo cukání nebo trhnutí mého auta při nižších otáčkách s overdrive. Budu vděčný za jakoukoli zpětnou vazbu.
406 zkrotí tak mírnou vačku. Ve vašem 383 by to mělo znít lépe. Rozhodně old school, mnozí vám budou radit, abyste použili moderní broušení, ale abych citoval našeho Wolfplace: „někdy ty „old school“ vačky prostě fungují“. Miluji řadu vaček Mega od Isky. Pokud jde o hydraulické vačky, myslím, že jsou těžko překonatelné. Před lety jsem používal 280 mega v 327 a byl jsem s ní velmi spokojený.
X2. Použil jsem 280 mega v modelech 327s, 350s a 396s a byl jsem nadšený. Skvělá street, myslím. Pokud se vám líbil model 274, model 280 mega se vám bude líbit ještě víc, myslím. Před lety jsem přešel z těchto vaček na vačky XE hyd FT a dal jsem přednost Iskys, protože mi připadaly celkově výkonnější. Žádné testování na dráze, jen zábava a žádný hluk ventilového rozvodu nebo ploché vačky!
Mají také 286 nebo 284 mega, už si nepamatuji, ale je to 236@.050, .510 106LSA. Možná by se dalo použít nějaké 1,6 rockery, aby se zdvih trochu zvýšil. Myslím, že s oběma vačkami by to byl silný motor.
Proč ta averze k roller? Kvůli ceně? Navíc požadovat od jakékoli vačky, aby poskytovala použitelné otáčky od 1300 do 6100, je příliš. Musíte se rozhodnout, co chcete stavět. Ale co si myslíte o tomto HR? (U motorů AFR vřele doporučuji vačky s jedním vzorem. Vyzkoušel jsem na dráze jak dvojité, tak jednoduché vzory. Jednoduché vyhrávají. Konec věty).
S HR získáte více koní, tišší ventilový rozvod, požadovaný chod motoru, širší rozsah otáček (oproti vačce s pevným zdvihem) a klidný spánek s vědomím, že pravděpodobnost setření vačky je mizivá.
Ano, cena mě odrazuje od válcových vaček. Nemyslím si, že žádám příliš mnoho, pokud jde o „použitelné“ otáčky od 1300 do 6000 ot/min. Vím, že neexistuje vačka, která by poskytovala výkon po celou dobu, ale pevná vačka Comp Cam 282, kterou mám nyní, se tomu dost blíží, zejména díky tomu, že dokáže jet rychlostí 1100 otáček na 5. rychlostní stupeň při 35 mph a otáčet se s dobrým výkonem až do 6500 otáček, aniž by to vypadalo, že se motor přetáčí. Hledám jen hydraulický ekvivalent, který poskytuje výkon od 2500 do 5800 otáček (otáčky až 6100) a je dostatečně civilizovaný, aby bylo možné používat pátý rychlostní stupeň při 1300 otáčkách. Možná to hydraulická vačka nezvládne. Ještě nevím. Proto se ptám, jestli má někdo zkušenosti s vačkou Isky 280 Mega. Pamatuji si, že isky byl před 20 lety v mém Camaru 69 s motorem 406 velmi dobře ovladatelný (každý den), ale neměl jsem v něm overdrive, abych zjistil, zda by se dalo jet tak nízkými otáčkami.
Pokud se rozhodnete pro válečkový cam, ujistěte se, že máte jádro z hliníkové slitiny s možností litinového ozubeného kola. Cam Comp mají jádro z litého kovu a je známo, že se lámou. Myslím, že cam Isky bude mít lepší výkon než 282S a bude stále dobře ovladatelný.
Přešel jsem z CC XE274 na Isky Mega280 v poměru 10:1 383 a narazil jsem na problémy s posilovačem brzd. Chvíli jsem používal vakuovou nádobu, ale ta opravdu nefungovala správně. Přešel jsem na ruční brzdy. Možná bych mohl zkusit vyladit nastavení, abych získal větší podtlak v klidu. Model 280 byl o něco silnější než 274 (ale ne o moc tišší).
Jsi posedlý Chevrolety, jsi docela dobrý. Váleček, který jsi mi doporučil, by byl pro moji kombinaci ideální, pokud bych se rozhodl jít touto cestou. Když jsem zavolal šéfovi z Cam Motion a řekl mu všechny podrobnosti o mém autě a o tom, čeho chci dosáhnout, doporučil mi vačku se stejnými specifikacemi. Nejsem si ale jistý, jestli bych mohl použít zdvih 0,560, protože jsem musel frézovat hlavy o 0,30, abych dosáhl požadované komprese. Nejsem si jistý, zda by s tak velkým zdvihem fungovala vůle mezi pístem a ventilem.
Marku, nemyslíš si, že Isky byl o tolik tišší než XE274? Hmmm... To mě překvapuje...Když jsi jel ve svém 383 s tou vačkou a zastavil jsi na semaforu, bylo auto schopné normálně vyjet z volnoběhu, nebo se zdálo, že je při tak nízkých otáčkách velmi těžkopádné? Zajímalo by mě, jaká je zbytek tvé kombinace s tou vačkou. Například sací potrubí, karburátor a časování...
Cítil jsem se mnohem lépe na startovní čáře. Kombinace byla 10:1 383, šipky 200 Iron Eagle Heads, vzduchová mezera RPM, 750 Speed Demon, TH350 s 2200 stall, 3,55 12 šroubů. Načasování bylo na 36. Pamatuji si, že jsem byl nadšený, když jsem se dostal na vysokých 12 sekundách poté, co jsem uvízl na nízkých 13 sekundách. Později jsem přidal zdvihátka Rhodes, abych získal zpět výkonné brzdy, ale když jsem zjistil, že se vrátil na 13 sekund, vyndal jsem je. Tehdy jsem přešel na manuální brzdy. Myslím, že jsem s tímto vačkovým hřídelem najel téměř 100 000 mil.
Jen poznámka: zdvih nemá nic společného s problémy p až v. Při maximálním zdvihu je píst dole ve válci.
Chris Straub
Mfg Performance Parts
www.straubtechnologies.com
www.distributorgears.com
Velmi zajímavé... tak proč jsou v pístcích odlehčovací ventily a proč se stále kontroluje vůle mezi pístkem a ventilem?
Nicku, mám 406 s kompresním vačkovým hřídelem 280 HFT s hlavami AFR 227 a mírným kolísáním. Stačí otevřít video na YouTube pod podpisem. Je to při vysokých otáčkách za studena.
Ve svém 396 používám Isky 270 Megacam(FT). Nechal jsem ho brousit na 112lsa, se všemi ventily Isky, se vším všudy. Rozhodl jsem se pro tiché zdvihátka, protože nesnáším klepání ventilů, a Ron Isky mi zdvihátka také doporučil. Jsem velmi spokojený, jsem rád, že jsem se rozhodl pro Isky
Musím bránit Cam Motion. :D Časy v mém podpisu jsou s vlastním broušeným HR. 227/232 @ .050 ".535 zdvih na 110 v malém 355. Také jsem použil sadu AFR Rev s HR, podle mého mechanika s originálními pružinami AFR. Mohl jsem dát kliku do oběžné dráhy. ŽÁDNÉ plovoucí ventily. Nyní mám motor 406, který je v současné době v modelu Nova, vlastní SR s vačkovým hřídelem s trvanlivostí 0,269 při 0,050 a zdvihem 0,655 při 110. Motor 406 používá stejné hlavy AFR 1094 competition ported 195 (prozatím), které byly na motoru 355, s výjimkou pružin SR. Na silničních radiálech se okamžitě odrazí od omezovače otáček. Je dost nerovnoměrný, dokonce i v modelu 406, a hlučný... ale jezdí perfektně! Jo, a hlavy byly také frézovány na 62 cc, aby se zvýšila komprese na modelu 355.
Mám 280 magnum v mém 454, miluju ten jeho drsný zvuk a velkou sílu! Pro moje potřeby je to každopádně ideální,
Pokud se vám líbí, jak funguje pevná vačka, a má už najeto nějaké kilometry a všechny výstupky, utáhl bych vůli (sníží to hluk) a snížil volnoběžné otáčky, dokud nedosáhnete lope (pokud je to pro vás důležité), než bych vačku vyměnil. Mám rád vačku Isky 280 mega a do ničeho bych nedával Comp, ale pokud vám to funguje dobře, neztrácel bych čas a peníze na změnu.
Vypadá to, že profesor Brookshire to vytvořil přímo pro vás! ;)
http://www.lunatipower.com/Product.aspx?id=1984&gid=287 Nainstalujte na 104-106 ICL. NEBO méně!
CAMARO
http://www.camaros.net/threads/isky-mega-280-cam.174152/ Použil někdo někdy tuto vačku v motoru o výkonu 327/300 koní? Moje auto má čtyřstupňovou převodovku a zadní převodovku 3,73. Motor má hlavy 2,02 s komorami 64 cc, sběrné potrubí Performer s karburátorem Holley 650 dp a zapalování HEI. Jak si vaše auto vedlo s tímto vačkovým hřídelem? Byla vaše kombinace podobná té mé? Auto je určeno pro jízdu po silnici s občasným použitím na dráze.
Pokud má vaše auto dvojité hlavy a tato vačka je hydraulická, je příliš velká. Vačka Comp Cams 268h je maximální vačka, kterou budete v této kombinaci potřebovat.
Používám motor 286H magnum od společnosti Comp, jak je uvedeno výše, v hliníkovém bloku .040" 327 a jsem s ním velmi spokojený. Ještě nemám převodovku, která by ho plně využila, ale běží velmi dobře, držel krok s motorem ls1 z roku 1969, nebyl to sice závod na plný plyn, ale překvapil nás. Specifikace jsou 238 @.050„ 286 inzerováno, .490“ s 1,5", 110lsa.Doporučil bych buď uzamčené časování, nebo pořídit správnou nádobku pro předstih vakuového rozvodu a dobře naladit rozdělovač, jinak budete mít spoustu problémů. Menší motory reagují na změny vaček drastičtěji, zejména ty „velké“, i když ve srovnání s ostatními nejsou zas tak velké. Můj podtlak je kolem 6„ s dvojitým sacím potrubím, nedoporučoval bych jednoduché sací potrubí, bylo to kolem 3“-4" s týmem G a musel jsem hodně prokluzovat spojku, aby se věci rozjely, nic to nedělalo až do 3k a táhlo to do 7k, což mi připadalo příliš vysoké.Táhne dobře od 2 200 do 2 500 až do 6 500, pravděpodobně proto, že mi dochází palivo.
Slyšel jsem, že se nemají používat kompresní magnum vačky se starými hlavami...Nepoužívejte ani jedno, pokud nemáte alespoň 11:1, moje je 10,8:1 a mám pocit, že potřebuje větší kompresi, funguje dobře na benzín z čerpací stanice. Pokud si dobře pamatuji, moje dcr je 7,88?
Tu vačku jsem chvíli používal ve svém flat top 350 s neupravenými hlavami 461, starým sáním 8004 a karburátorem 600. Fungovala dobře, ale byla mnohem hrubší než jakákoli jiná vačka srovnatelné velikosti. Ve stejném motoru jsem měl vačku 278 HMV a i když ISKY možná měla o něco větší výkon, měla mnohem hrubší volnoběh. Populární vačkou v té době byla 280 Magnum Comp. Isky byla hrubší než 280 Magnum, která měla v té době, pokud se nepletu, 112 stupňů mezi vačkami (oproti 108 stupňům u Isky). Používal jsem přesně stejný 280 Isky v 400 s hlavami Dart a Victor JR a měl větší výkon než mnoho větších vaček 400, které jsem viděl na dráze. Můj názor je tedy takový, že vačka 280 Isky má opravdu dobrý výkon, ale je stejně ovladatelná jako většina ostatních vaček této velikosti. S čtyřstupňovou převodovkou a množstvím převodů, které máte, by to měla být zábavná kombinace, ale z semaforu na volnoběh neodjede.
Jak Isky, tak Comp a Crane 280 jsou dobré vačky.Střed laloku 108 zlepší celý balíček, pokud doba sezení není pro danou aplikaci příliš dlouhá. Já bych použil poměr 10:1 a vačku Isky 280. Bav se :yes:
www.cranecams.comwww.j-performance.com
www.kingbearings.comsanthuffshocks.com
Příliš velká vačka pro vaši kombinaci a vaše chování při nízkých otáčkách nebude zábavné. Podíval bych se na vačku Isky 264 Mega s dobou trvání 214, zdvihem 0,450 a LSA 108, Comp. 268HE, nebo pokud chcete velký skok při volnoběhu, pak stará Crane 274H06, doba trvání 218, zdvih 0,450, LSA 106 vám poskytne spoustu výkonu v nízkých a středních otáčkách. competitionproducts.com prodává kopii vačky 274 od Elgin pod číslem dílu E1785PM za 100 dolarů včetně zdvihátek. Pěkná vačka pro běžné silniční použití.
Krátký blok je sériový s originálními plochými písty GM 4 valve relief cast. Jedna věc, kterou nechci, je vačka, která znemožní řízení vozu. V minulosti jsem úspěšně použil starou GM # 151 v podobném motoru. Motor běžel dobře, ale přemýšlel jsem o vačce o jeden nebo dva stupně lepší než L-79. Už mám vačku 350 horse a přemýšlím, jestli ji mám použít, co si o tom myslíte? Vačku 280 ještě nemám.
Použil bych tu vačku L79. V tom motoru bude pravděpodobně fungovat lépe než 280. Inženýři GM do motorů s těmito hlavami namontovali největší vačky, jaké mohli. Pokud chcete něco spolehlivého, použijte vačku 30-30 nebo off-road a zvyšte kompresi! Je pravda, že technologie vaček se za posledních 40 let zlepšila, ale stejně tak i technologie hlav. Není dobré vkládat novou moderní vačku do motoru se starými hlavami s dvojitým hrbolem. Je to jako instalovat Windows 7 na starý počítač P3. Může to fungovat, ale ne moc dobře. Sací kanály jsou na těchto starých hlavách prostě příliš malé. Pokud na tyto hlavy vynaložíte hodně peněz nebo času, MOŽNÁ budou fungovat. Rychlost proudění vytvořená těmito novými vačkami je pro tyto malé kanály příliš vysoká!
114 lsa vačky 350 způsobuje uzavření sání 41*ABDC ve srovnání s vačkou 274H06 při 31* ABDC, což není nejlepší pro budování tlaku ve válci. Vačka 274H06 vám poskytne lepší výkon v nízkých a středních otáčkách a otáčky až 6200 s dobrými pružinami. Pokud potřebujete použít vačku 350, posuňte ji při instalaci alespoň o 4°. Dokonce i vačky Comp 268 a 264 Mega budou mít lepší výkon než vačka 350.
To je pravda, ale právě díky tomuto pozdnímu uzavření sání může vačka „151“ pracovat při kompresním poměru 11:1 na prémiový benzín bez detonace.
Dobrý postřeh, asi jsem předpokládal, že jeho kompresní poměr 327 byl 10 nebo méně. Při kompresním poměru 11 by krátkodobé vačky byly velkým problémem, jak naznačujete. Viděl jsem starý článek v Hot Rod o motoru 350 s kompresním poměrem 11,3, který používal vačku Crane Energizer 222-222-.467 s zdvihem 112 lsa a dosahoval výkonu 377 hp při 5500 ot./min. s hlavami 492 64 cc. Nejsem si jistý, jak by to vypadalo u motoru 327, ale konstruktér motoru byl tou vačkou docela ohromen.
Můj první 327 byl použitý z Camara z roku 1967 s hlavami 520 Casting Power Pac. Nainstaloval jsem do něj 280 mega pomocí svého pg s vega konvertorem a 3,08 převody. Ten motor měl obrovský výkon. Jel na 15 sekund s dírou v pístu, lol. S lepší převodovkou, lepšími převody a hlavami bych byl s touto konfigurací pravděpodobně dlouho spokojený. Znám chlápka, který měl Camaro z roku 1967 s motorem 327 o výkonu 11:1, 280 mega a portovanými hlavami 461, který jel 11,80 sekundy. Není to stejná kombinace jako výše, ale myslel jsem, že to zmíním pro informaci.
Bille, doufám, že jsi použil ocelovou podložku hlavy válců, jinak se budeš pohybovat spíše kolem komprese 9-9,25:1 s 4ventilovým plochým pístem. Vím, že GM je hodnotí na 10,25, ale když si to spočítáš, tak se tomu ani zdaleka nepřibližují. To neznamená, že to nebude dobře fungovat. Můj kamarád měl podobný motor 327 s vačkou 305 magnum a běžel na nízkých 13. Podle mého názoru by 280 mega měl běžet lépe. O zdvihátkách Rhoads nic nevím, nikdy jsem je nepoužíval a neslyšel jsem o nich nic dobrého. K vačce bych použil zdvihátka Isky. S používáním zdvihátek Isky jsem nikdy neměl problém.
Zvedáky Rhoads fungují dobře, ale většina lidí je používá, protože mají přeplněné motory a nechtějí se obtěžovat s výměnou vaček. Použil jsem je na 2 motorech jen proto, že jsem nechtěl kupovat menší vačku. Fungují dobře na zklidnění nepravidelného volnoběhu a jsou to kvalitní výrobky. Při volnoběhu trochu klepou a znějí podobně jako vačky s pevnými zvedáky. Podle mého názoru byste neměli kupovat velkou vačku s myšlenkou použít zdvihátka Rhoads. Vyberte správnou vačku pro váš kompresní poměr a kombinaci. Stále si myslím, že vačka Isky 280 Mega by byla pro váš motor 327 příliš velká, pokud máte kompresní poměr 10,0 nebo nižší, ale máte výhodu 4stupňové převodovky a převodového poměru 3,73. Vaše vačka s výkonem 350 hp může být v pořádku, pokud chcete ušetřit peníze. Isky má vačku 270 Mega s 221-221 .460 zdvihem 108 lsa, která by ve vaší kombinaci fungovala docela dobře, pokud máte kompresní poměr nižší než 10,5.
270 mega by byla také dobrá cam. Můj kámoš má podobnou 327 se starou 280 isky, která má 224@.050 a zdvih .465. Používají se k výrobě běžné 280 a 280 mega. Myslím, že upustili od standardní 280, protože 270 mega je jí dost podobná. Každopádně, s 4stupňovou převodovkou a 3,73 v 65 Chevelle měl opravdu zábavné auto na silnici. Nedávno přešel na 6stupňovou převodovku, vzal ho na dráhu a zajel nízkých 15 sekund, přičemž protáčel 1., 2. a 3. rychlostní stupeň. Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem vačky 151, ale moje současná hračka má motor GM 290 hp 350 crate s vačkou L82, která je docela podobná. S 4stupňovou převodovkou běží vlastně docela dobře. Myslím, že to tak nechám ještě chvíli. Prostě se mi nelíbí široké LSA, které mají vačky GM. Isky byl vždy mým favoritem, pokud jde o hydraulické vačky.
Podle mého názoru je 280 mega pro váš motor sotva příliš. Budete s ním spokojený. Nikdy jsem neviděl motor s 280 mega, který by nefungoval dobře. S 4stupňovou převodovkou můžete použít o něco větší vačku, takže bych to zkusil.