363. Re: Mahler 21. 05. 2023 - 20:20
Bob Ash (362):Máte sídlo v příjemné krajině :-)Rubas nema kapsy...
362. Re: Mahler 21. 05. 2023 - 19:14
vladyk (361): Jojo, to bylo moje doporučení, máme tam opodál venkovské sídlo :)Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
361. Mahler 21. 05. 2023 - 16:47
Naplnil jsem Bobešovo(?) doporučení a navštívil Kaliště. Spokojenost. Kuchyně sice logicky trochu omezená co do výběru, ve vinném lístku jen dvě červená a na skladě reálně jen jedno :-) ale jídlo chutné a to jedno červené pitelné.Rubas nema kapsy...
360. Re: 05. 04. 2023 - 07:42
vladyk (359):J,j, maďarů jsme měli také dost. Já sloužil na 5. rotě, npor.Burik. Velitel útvaru mjr. Vrabec. Vím, že ty baráky byly ještě z dob hodně minulých, Palposty venku také. Před lety jsem koukal na netu, co z toho kasína zbylo a jak se to likvidovalo. Kontaminace zeminy hrozná ! Je tam teď nějakej park kultury a oddechu. Já bych se tam asi dnes už neorientoval. Je to přecejen nějakej pátek...To museli ti, co to pak rabovali notně zbohatnout. Jen těch flašek od chlastu byly plný půdy těch baráků. :-))). Když mě přijela "návštěva" tak jsme obvykle byvakovali na ploché dráze. Tam to bylo za pár kaček. Ještě si vybavím hotel Ural. A na kopci Krakonoš. Cvičit se jezdilo do prostoru Klášter Teplá.359. Re: 04. 04. 2023 - 10:36
Butterfly (357):no, ten kombajn se právě u nás na rotě jmenoval "Zil 158"Rubas nema kapsy...
358. Re: 04. 04. 2023 - 07:53
Villík66 (356):No, hlavně se chlastalo. A to až neskutečně. Gumy to asi nějak tolerovaly(chlastali také)a vše nechali pod patronátem mazácké vojny. Taky se tahaly na barák děvky. To jsem pak vozil ty postižený nadšence, do města do špitálu, na kožní... Benzín se kradl ve velkým. Už si ani nevybavím, co vše za trestný činy jsme páchali. Jeden náš déle sloužící roťák otočil i pistol ze zbrojárky. Našli ji kontráši až někde v Praze. Potřeboval prachy na aloše(údajně). Ještě si vzpomínám, jak po necelým roce jsem v rámci dovolené v pošumaví, udělal odbočku a zavítal do M.L. Samo, že jsem se dostal až na rotu a vytáhl pár těch svých bývalých bažantů na tah po hospodách ve městě. Na závěr mě ještě strážný podával přes plot 20L kanystr benálu na cestu domů. Auto jsem měl zaparkovaný na tom smeťáku(abych to neměl tak daleko s tím kaňákem). Pamatuji se, že na mou tehdejší přítelkyni šly z toho výletu mrákoty. Rotu jsem opustil, jak šla hláška, že dévéťák jde na kontrolu, kvůli údajnému narušení objektu neoprávněnou civilní osobou. Já jsem do civilu odcházel sám a jako poslední ze svého nástupního cyklu. A těm bažantům jsem slíbil, že se na ně přijedu ještě kouknout. A sliby se mají dodržovat, že. Z toho "tahu" si nepamatuji vůbec nic. Ale ten kanystr mám stále doma v garáži. A myslím, že hoši měli tenkrát také radost, že jsem si nedělal prdel a zjevil se tam.357. Re: 04. 04. 2023 - 07:21
vladyk (353):Jo Úšovice, VÚ 8770. Přes smeťák se chodilo "přes plot" na pivo až do Drmoulu. A někdy až na Tři sekery. Pěkně kryti pod korunami bolševniků :-))). Ještě dnes mám kdesi jizvy od puchýřů od popálenin touto děsnou rostlinou. Při cestě nazpět jsi strážnýmu dal lahváče a bylo to OK. Já jsem byl echt schopnej bažant a prchal jsem s velkou polní a zásoboval mazáky a supráky na rotě. Jeden z mála, kdo jako bažant směl přes plot. Teď nevím, jak to myslíš s tím ZILem. Na chodbě lítal kombajn. Bedna s pískem na hašení, dole pobitá kartáči na boty, přepásaná opratí do které se zapřahovali dva zobáci a tahali to po navoskované chodbě, "aby se leskla". Ty baráky byly starý shnilý dřeváky po Wehmachtu, s hliněnýma , pálenýma dlážkama, který se stejně nikdy pořádně neleskly. Tradovalo se, že na těch ubikacích cvičily jednotky, který šly na Stalingrad. Jinak, tyto ZiLy jsme na rotě měli, ještě Uraly, T138 a PV3S. A Uazy, to bych málem zapomněl na svýho pozdějšího, mimo jiné, Šemíka. Ještě si vybavím poslední z čísla na kvéru...115K. Sklopka samozřejmě. Pádla měli bigoši v Klimentově. Ale s těmi jsme neměli nic společného. Měli jsme ještě odloučenou posádku na Dyleni, Hačava. Radiolokátor, který viděl údajně až ke Španělsku. Tam jezdili na službu sklomrdi(značkaři)a sledovali, jak si z nás SRka dělali prdel, když zvedali hotovostní Migy z Žatce, který se je marně snažily dohnat. Tenkrát nám říkali"Talismany pro zelený barety".356. Re: 03. 04. 2023 - 20:45
vladyk (355): Ale rok by asi stačil. Byla to docela flákárna. Hlavně jako mazáci. Supráci nedělali už vůbec nic.Eldo 74 conv. Vette 74 T top, 06 MB SLK R171, 08 Jeep Grand Cheroke 3.0 CRD
355. Re: 03. 04. 2023 - 18:36
Caddy (354):na obouchání naivních představ a "vztyk z růžovejch sraček" to bylo docela užitečný.Rubas nema kapsy...
354. Re: 03. 04. 2023 - 16:09
petrklm (351): zrovna si rikam to same :-D Tady bych skoncil bud mrtvy, nebo na hodne let v kriminale...353. Re: 03. 04. 2023 - 11:28
Butterfly (349):ML... u smeťáku? A na mazlák po chodbách Zil-158?Rubas nema kapsy...
352. Re: 03. 04. 2023 - 10:12
Villík66 (350):U nás se klikovalo. A mazák počítal. Jedna, dva, tři, čtyři, pět,pět....pět...kurva zmrde, neuděláš ani deset kliků ?! Tak budeme počítat dřepy ! Podobně. No, jo, jak se trhal metr, to už byla zase jiná ! A jaks neutrhl a nevyplázl jazyk přesně v 16hod, s útžkem, tak jsi dostal od svých trest. Hele, to už je opravdu na zvlášť rubriku.351. Re: 03. 04. 2023 - 09:24
No... ještěže jsem si vykoledoval tu modrou :-)Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
350. Re: 03. 04. 2023 - 09:15
Butterfly (349): Jo, na některé věci už jsem zapomněl. 😀😀 Plazení pod postelemi byla hra na metro. Mezi postelema se vykouklo a hlásila stanice. Taky se jezdily 250tky a 350tky. Pokud to člověk bral jako zpestření a srandu, tak mu mazáci pak dali pokoj. Pokud píčoval, tak většinou vyfásl nějaké ty rajóny.Eldo 74 conv. Vette 74 T top, 06 MB SLK R171, 08 Jeep Grand Cheroke 3.0 CRD
349. Re: 03. 04. 2023 - 07:59
vladyk (346):Sloužil jsem u PVO-REB. Na ZVO. Původně jsem narukoval k odposlechu, ale za měsíc jsem byl převelen do M.L. a zařazen jako řidič. Patrně si někdo později prostudoval kádrové materiály mé a naší rodiny. Byl jsem, už jako mazák, starší řidič. Také jsem , než narukovali noví špagáti zastával čtvrt roku funkci technika roty a zrovna v přechodech. Což budeš patrně vědět o čem píšu. My jsme byly taková "zvláštní rota" z celýho kasína. Velitel přímo pěstoval mazáckou vojnu. Pravda, nebyli jsme žádní bigoši, ale hodně těch našich mazáků a supráků, bylo z východu. Takže se po návratu z vycházky vyžívali v různých legráckách. Nemluvím o kukání ve skříni, ale docela se stihlo od 22 - 6 hod. Vyšůrovat celá rota, vybendžovat a navoskovat celou chodbu a třeba přeházet uhlí ve sklepě z jedný strany na druhou( a to vše v pyžamu, který nesmělo výt umazaný !). Kontrola čistoty na pokoji probíhala stylem - plížením-plazením vpřed, pod regály. Pokud jsi si umazal pyžamo, tak se celý proces s mazlákem, bendžem a hadrem opakoval. Klidně třikrát, pokud se jin zachtělo. Pičovin se dělala spousta, třeba při zahsnutím po večerce jsi musel přistoupit j vypínači a "požádat o přerušení s kontaktem" a pak zhasnout. Taky se běhalo s větvemi kolem oken, kde seděli supráci navlečení do civilu a imitovala se jim cesta domů. To bychom mohli zavést zvláštní rubriku o presenční službě v ČSLA ! :-))))U nás se povyšovalo opasky na holou. Přehnul jsi se přes regál, hodili na Tebe deku, jeden tě držel za ramena, dva Ti roztáhli nohy a drželi je. Pak si naši mazáci, kterí si určili, kdo z nich bude povyšovat, vzali opasky( který před tím nechali půl dne máčet ve vodě) a každý Ti jednu pořádnou vyšil na zadnici. Už nevím ani kolik jich bylo, jestli pět nebo osm :-)))).348. Re: 02. 04. 2023 - 13:48
Villík66 (347):u nás se povyšovalo lžící na pupek :-)Rubas nema kapsy...
347. Re: 02. 04. 2023 - 13:16
vladyk (346): Jo taky jsem měl hlavně mazáckou vojnu. A celkem se dala vydržet. Je pravda, že jsem byl vždy spíš klidný a diplomat. Takže jsem jakž takž proplouval. Ale byli tam 2-3 idioti , kteří machrovali, takže to dostali dost sežrat. Taky z nich , jako mazáků, byli největší kreténi, že jsem jim musel občas trochu domlouvat. Ale taky proběhlo práskání na mazáky, takže 1-2 měsíce probíhala lampasácká vojna, aby to práskání přestalo. Takže samé poplachy, buzerace za cokoliv, pořadová cvičení , nástupy s technikou , prostě peklo. Pak přestali, vzali to do ruky mazáci a byla v podstatě pohoda. Ale říkám, slyšel jsem o podstatně drsnějších případech mazácké vojny. To už byli fakt kreténi. Já už zažil poslední povyšování pádlem a ty dva machři byli ještě na odběru krve. Z nosu do ešusu. Ale skoro si o to říkali. Navíc tohle odešlo se suprákama , což byli hlavně východňáři a maďaři. Ale stavěli kasárna v Jihlavě, takže zedníci , kopáči, pomocný dělníci. Prostě elita. Skoro celá rota nasluhovala 15-30 dní. My tam byli s technikou, takže když vypadli , tak jsme si dost oddechli. :-)))Eldo 74 conv. Vette 74 T top, 06 MB SLK R171, 08 Jeep Grand Cheroke 3.0 CRD
346. Re: 02. 04. 2023 - 11:40
Butterfly (344):sice odbočujem od žrádla, ale budiž, pokusím se to ukočírovatRubas nema kapsy...
345. Re: 02. 04. 2023 - 10:46
Butterfly (344): Nejhorší vojna byla lampasácká. I když já jsem se jako zobák najedl. Ne v klidu, ale najedl. 😀😀Eldo 74 conv. Vette 74 T top, 06 MB SLK R171, 08 Jeep Grand Cheroke 3.0 CRD
344. Re: 02. 04. 2023 - 10:15
vladyk (341):Jinou jak mazáckou a supráckou vojnu jsem nezažil. Tenkrát to bylo "normální".Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)