Příspěvky od večera 12. května 2004 až do rána 15. května 2004
99. Re: DPH 15. 05. 2004 - 08:40
FM: Aha - diky za upresneni. Jak vidno, stale plati, ze bez papirovani je zivot jednodussi :)98. Re: DPH 14. 05. 2004 - 20:15
fractal: ono je to s tim dph trosku slozitejsi :-) v zacatku mas pravdu. ale pokud ses platce a nakupujes od platce tak kupujes bez DPH a to se uvadi az v danovym priznani (nase dph, ne cizi). taky je urcitej limit pro nakupovani v eu zemich, kazda to ma trochu jinak, ale vetsinou je to stejny, je urcitej limit, kterej kdyz za rok prekrocis tak se musis prihlasit na platce DPH v te zemi a tam podavat dalsi danovy priznani. pokud auto neni na firmu tak bych to vubec neresil, proste za kolik se to v nemecku koupi za tolik to je. pokud je to na firmu bude to malinko jiny.97. DPH 14. 05. 2004 - 16:22
Vim, ze hledat logiku v zakonech je nesmysl nicmene bych z toho vedu nedelal. Drive, kdyz sis koupil neco s DPH, tak ti to na hranicich vratili (resp potvrdili a pri dalsi navsteve ti to vratil prodavajici). Vstupem do EU se tohle vraceni rusi, takze: DPH se bere plosne po cely EU. Pokud si tedy koupis neco v Nemecku s DPH, tak jsi DPH zaplatil v nemecku a je to vyrizeny. A pokud ti to v Nemecku prodali bez DPH, tak jsi to sehnal bez DPH. Predstava toho, ze v Nemecku koupim neco bez DPH a tady budu behat po uradech, abych mohl zaplatit DPH v Cechach je IMHO zcela nesmyslna...takze co zaplatis na miste, to jsi tam zaplatil. A pokud jsi platce DPH a koupil jsi s DPH, tak si to DPH muzes na konci ucetniho obdobi odepsat. Nehledal bych v tom zadnou magii...95. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 13:31
honza: muj mail je martin_531@centrum.cz můe mi poslat mail na toho kluka?nejlepsi pritel cloveka je mercedes
94. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 13:12
honza: kde tech 5k platil? to byli auta na prihlaseni predpokladam. ja jen jestli to budu muset taky platit az povezu auto ktery nebudu prihlasovat.93. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 12:57
Martin_531: kamarad uz privezl dve auta a pry nic neplatil, jen tech 5 tisic. kdybys mel zajem, tak Ti na nej muzu dat mail.www.usmotors.cz, www.cadillac.cz
92. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 12:55
FM: Potřeboval bych fundovanou odpověď od někoho kdo se tim třeba iví. Ale zkoueli ste to? To je samý : no to je hrozně sloitý to bys nezvlád, já sám s tim asi přestanu, ale jestli něco chce tak pro tebe tam jetě pro jedno auto sjedu... Sem taky obchodník tak vím co je pí..vinu. Ale kde se prostě člověk dozví hned jak to chodí? Na finančáku?nejlepsi pritel cloveka je mercedes
91. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 12:23
Martin_531: no jo ale v nemecku a tam podle me vetsinou uz ty ceny budou s dph, takze kdyz najdes v bazaru jeepa za 5000eur tak zaplatis jen to a nic vic.90. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 12:19
petrklm: Dováíme-li automobil ojetý (tedy straí 6 měsíců, najeto více ne 6000km), zaplatíme DPH v zemi nákupu. Při registraci zaplatíme evidenční poplatek 300 - 2000 korun (300 Kč pro vozidla splňující "evropskou homologaci", 2000 Kč pro vozidla procházející schvalovacím řízením). POZOR NOVINKA! Nově schválený zákon o odpadech (188/2004), zavádí nový jednorázový poplatek na likvidaci autovraků ve výi 5000 korun. Poplatek se platí na zvlátní účet Státního fondu ivotního prostředí České republiky. V některých případech můe být tento poplatek dovozci odputěn (více § 37 zákona o odpadech). TEN ČLÁNEK MĚ JENOM UTVRDIL V TOM CO SEM PŘEDPOKLÁDAL DPH ZAPLATÍM VDY. Vidí to někdo jinak?nejlepsi pritel cloveka je mercedes
89. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:54
lenin: Mě zajímá tohle: u větiny těch kárek je majitelem tem autobazar co to prezentuje, teda aspoň to tam tak píou. Mam takovej pocit e ty bazary plátcem budou. Nebo to tam chodí jako u nás e bazarysti větinou nevykupujou ale jsou prostředníkem???????????nejlepsi pritel cloveka je mercedes
88. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:51
lenin: no jo fakt, kdyz proda neco platce v nemecku neplatci tady tak to musi prodat i s dph, takze nic, leda ze by to prodaval zase platci tak by to bylo bez dane a dan by se musela doplacet tady.87. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:51
Martin_531: velkej článek byl asi před týdnem v MF Dnes, snad by se něco nalo i na iDnes, jinak i tady v některý rubrice to bylo rozebíraný (ale v který .... tady je v tom takovej bordel/:-))))/ sám k němu přispívám...). Ověřit se to dá na kadym finančáku (fuj, fuj), protoe ty vybíraj DPH. Ale protoe mě to taky zajímá, vzal jsem si z toho přesně to, e stačí vzít plaák, balík eur a jet. Na hranici u stejně nikdo není, kdo by po tobě mohl chtít něco víc, ne jen občanku, příp. pas....tady: http://auto.idnes.cz/ojetiny.asp , článek je "Dovoz auta: radost i starost"
Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
86. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:45
FM: Jsi si jistý? pokud plátce DPH prodá něco z čeho si DPH nechal vrátit, tak musí poměrnou část doplatit, ne???85. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:40
FM: V tom případku mě to začalo celkem zajímat. Kde bych si to mohl ověřit? Sakra to mě zajímá.nejlepsi pritel cloveka je mercedes
84. Re: Dovoz 14. 05. 2004 - 11:31
Martin_531: jo myslim ze jo, pokud ho teda nekupujes od platce dph, v tom pripade bys u nas to dph musel zaplatit, ale pokud to bude od soukromnika tak nic navic neplatis.83. Dovoz 14. 05. 2004 - 10:09
Pánové omlouvám se e se vám vměuju do debaty, ale asi sem il v omylu. Při dovozu třeba Jeep Grand Cherokee 1996 z německa neplatím ani DPH? Prostě ho tam koupim třeba za 8 tis eur, a doma zaplatím pouze 5.000,- Kč za budoucí recyklaci???nejlepsi pritel cloveka je mercedes
82. HAHAHA 13. 05. 2004 - 14:34
Tak dnes se tu opravdu bavim - hlavne mississippi a jeniik mi zvedli naladu :))81. vraky (bylo: Re: doprava z EU) 12. 05. 2004 - 22:35
honza: jo jo......realita je tvrdá :-)80. vraky (bylo: Re: doprava z EU) 12. 05. 2004 - 22:02
pajaTHC: neco podobneho jsem taky zazil :) ovsem nasledny pokus prodat za vskutku vyhodnou cenu pul mega nevysel :)www.usmotors.cz, www.cadillac.cz
79. vraky (bylo: Re: doprava z EU) 12. 05. 2004 - 21:29
misisipi: Mno jako kamarád dorazil do práce kamárem 3. generace... kdy vystoupil jeho spolupracovník ze 105 a hodil hláku: "tohle auto muselo stat aspoň mega" tak el kamo do kolen .)Jiz nejsem az takovy anarchokapitalista a snad ani ten idiot... - neziju jen jednou, proto se nerozmnozuju :-)
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)