Příspěvky od odpoledne 8. dubna 2020 až do poledne 5. srpna 2020
1169. Re: 05. 08. 2020 - 12:20
Mira9 (1168):Tak vyhodit altík je nesmysl, ale mít možnost dobíjet/udržovat baterii ze soláru při stání na místě mi přijde celkem smysluplné.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1168. 04. 08. 2020 - 22:18
Mezi náma, vyhodit altík a dobíjet baterku ze soláru mě už taky napadlo. Ale proč bych to dělal, neexistuje rozumnej důvod, ani kdyby to fungovalo.
1167. Re: 04. 08. 2020 - 17:13
Joe (1165):Pokud není KO vinutí, tak skoro vše se nechá sehnat u Janoty( Autoelektrika Janota). Ložisko v železářství také mají. Trochu práce a jsi zhruba na polovině ceny nového. Na druhou stranu, nový je nový, no.1166. Re: 04. 08. 2020 - 16:37
Joe (1165): je to primitivní, v podstatě je schéma zapojení na předposlední straně manuálu k tomu solárnímu regulátoru. Já přidal jen dvě relé na odpojování panelu a baterek, když to stojí.1165. Re: 04. 08. 2020 - 12:32
Mira9 (1164):Tak to je super. Budu k tobě muset do učení :-)Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1164. 02. 08. 2020 - 22:25
Tak je to tam a nabíjim! Povedlo se to, mám radost. Ještě musim vytáhnout výstup, tj. zásuvku pro cigaretovej zapalovač, do který se strká lednička. Nakonec jsem se rozhodl, že když už to mám všechno tak skrytý, tak ji dám do kastlíku co jich mám v Astru vzadu tři, a kromě vesty a lékárny neni moc co do tak placatýho prostoru dát. Než vrtat do tapecíruňku, tak radši prohulim díru pro průchodku na kabel do dna jednoho z těch kastlíků, kde už je stejně díra pro odtok. Jen jí zvětšim a místo hadičky dám kabel, a nechám kámošovi truhlářovi udělat nějakej rámeček pro vyvýšený druhý dno. Potřebuju na to ještě pár vypínačů, to se tam v pohodě vejde taky.

1163. Re: 27. 07. 2020 - 21:46
Mira9 (1162): tak to je úctyhodnej rozměr panelu :-)privbox@seznam.cz tel: 603510691
1162. 27. 07. 2020 - 17:11

1161. Re: nosnost střechy 17. 07. 2020 - 14:21
Mira9 (1160):Tak oddělaný příčníky bych i pochopil, ale sundat hagusy komplet je docela hloupé. Já tu „expedičku“ neplánuji primárně proto abych na ní něco vozil, ale protože na ní chci dát tu vějířovou markýzu, bude na ní solár a taky to bude dobře vypadat :-)Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1160. Re: nosnost střechy 15. 07. 2020 - 13:48
Joe (1159): dávám si na střechu solární panel, ale mám zlomenej jeden příčník a chtěl jsem ho narovnat. Googlil jsem, jak se sundává, a musí to jít dolů celý i s podélníkama. U toho jsem si všiml, že hodně lidí to sundává kvůli hluku a spotřebě. Dává to docela smysl, vzhledem k tomu, že jsem na tom nikdy nic nevezl. Tak mě napadlo, že bych ten panel nemontoval k podélníkům ani příčníkům, že bych jen sundal zahrádku a panel chytl za ty díry po podélníkách. Zkusim si tam ten panel položit, až bude zahrádka dole, jestli bude hodně vidět. Když jo, tak tam tu zahrádku vrátim, aby ho trochu kryla.1159. Re: nosnost střechy 15. 07. 2020 - 11:37
Butterfly (1158):To je fakt, to by tak klidně mohlo být. Nicméně mě se to netýká, já tam totiž ty závity od hagusů mám. Jen je patrně někdo oddělal :-(Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1158. Re: nosnost střechy 14. 07. 2020 - 16:56
Mira9 (1156):Jen jestli je to pro verzi s tou jejich origo ohrádkou. Pod střechou jsou kotevní úchyty z fabriky. Tam by asi těch cca 200lb odpovídalo. Pokud je střecha bez jejich ohrádky, je klidně možné, že těch 30kg bude asi tak akorát. Není střecha, jako střecha.1157. Re: nosnost střechy 14. 07. 2020 - 12:13
Mira9 (1156):Díky, hledat to v owners manuálu mě vůbec nenapadlo :-)Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1156. Re: nosnost střechy 13. 07. 2020 - 17:27
Joe (1155): u obou Aster mám 100 kg. Jedno je 92, druhý 93, obě dlouhý AWD.1155. nosnost střechy 13. 07. 2020 - 12:52
Mám prosbu na majitele Aster a šikovné googliče. Mám v techničáku na Astru napsanou nosnost střechy 30 kg. Všichni víme že v českých papírech bývá napsána spousta nesmyslů. Přijde mi to žalostně málo a vzhledem k tomu že uvažuji o výrobě expediční zahrádky s vějířovou markýzou, tak bych rád zjistil jakou nosnost má reálně.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1154. Re: 09. 04. 2020 - 17:27
Butterfly (1153): v tom kitu je to celý. Dorman 924003. Pustim se do toho až to přijde. Chci to samo svěsit jen kousek, jedna strana a pak druhá.1153. Re: 09. 04. 2020 - 16:24
Mira9 (1150):Jo, ještě jsem zapomněl na podložky a šrouby. Pokud jsi nekoupil silentbloky i se setem nových podložek a šroubů, tak bych rozhodně doporučoval tento materiál nový. On ten siletblok upadne především, když odrezne a zmizí ta miska(podložka). A ty origo šrouby bývají často vyžraný a stenčený, zeslabený. Někdy se umí i ulomit. Osvědčilo se mě nachystat si nové misky a šrouby z nerezu( miska nemusí mít vaničku, stačí plochá). A nezapomeň, že to po montáži musíš po nějakém čase zkontrolovat a dotáhnout. Určitě to bude o dost, abys nebyl překvapenej. A pravidelně kontrolovat alespoň půl roku provozu, než si to sedne. Tady asi nebude tak dlouhá doba, ale určitě jednou, dvakrát, budeš dotahovat. U bodyliftu je to peklo a trvá to dýl, než se to postupně usadí. Je to asi těmi delšími šrouby nebo větší pákou na ně, nevím no, ale dotahoval jsem ty boudy vždycky alespoň 5x a pořád bylo kam dotahovat.1152. Re: 09. 04. 2020 - 16:02
Mira9 (1150):Tak oni odpojují baterku vždy, i když třeba mění kolo :-).Na Astroletu jsem silentbloky tedy neměnil, ale na P/U, Sub, RAM, ano a nebo se montoval bodylift. U Astra bych to tedy jako problém neviděl, ani nic složitého. Asi bych demontoval saharu nebo vrtuli(nebo oboje), tam mnoho místa není, volantová hřídel má dilatační prvek, ale odpojit ji od převodky také není nic světoborně složitýho( až na tu otravnou nohavici na tom celým navlečenou). Trubky od brzd by to měly také dát. Nevím, jak si to představuješ, ale bohatě stačí udělat mezeru cca 5-10cm, aby se nechal prostrčit novej puk. Asi stačí zvednout předek a podložit kousek za tím pomocným rámem. Pak povolit jedno uložení a zkusit rozevřít(mělo by to jít dostatečně pro montáž)třeba pajsrem. Začal bych asi těmi zadními( po jednom) a pro jistotu bych si poznačil polohu rámu vůči karosérii. Ať se to moc nepohne a nemusíš na geošku. Prostě jeden po druhým, povolit, vyměnit, utáhnout( rozhodně bych nepovoloval všechny najednou, aby nevznikla šance pohybu polorámu vůči karosérii). Řazení pákové( u starších variant) se dá také uvolnit na jedné straně nebo odpojit a bowden u novějších bych asi ani neřešil.1151. Re: 09. 04. 2020 - 09:39
Mira9 (1150): a je tam taky řízení tyč od volantu řekl bych.privbox@seznam.cz tel: 603510691
1150. Re: 08. 04. 2020 - 16:13
Butterfly (1149): čekaj mě silentbloky na tom polorámu, jeden už se mi válí půl roku na podlaze u spolujedce, tak jsem si je už objednal. Googlim jak se to nejlíp zvedá a podkládá. Hrozně moc nerad bych odpojovat trubky a hadice od chladiče. Zdá se, že to borci na astrosafari fóru dělal bez toho, a odpojujou jen baterku a táhlo ke skříni, ale zatim si to neumim moc představit.Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)