Příspěvky od poledne 7. ledna 2019 až do rána 9. února 2023
323. Re: CHILI CON CARNE 09. 02. 2023 - 09:36
Bob Ash (322): ja celkem neresim, kde je co spravne, ale to mlete mi proste vice chutna nez s kousky :)322. Re: CHILI CON CARNE 09. 02. 2023 - 00:12
Butterfly (321): Hele úplně puristicky správný texaský chili con carne se skutečně nedělá z mletýho, ale spíš z kousků a nejsou v něm fazole. Ve výsledku je mu úplně ze všeho nejblíž českej guláš, jen je v tom typicky míň fazole a jsou tam navíc ty papričky a koření. Víceméně i kdybys udělal českej guláš a jen do něj přihodil ty věci na chili, tak to v Texasu bude "chili kde je hodně cibule" :)Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
321. Re: CHILI CON CARNE 08. 02. 2023 - 08:26
Bob Ash (316):Hm, zajímavý. Rád vyzkouším. My mletý maso nepoužíváme. Ale nasekaný nebo i nakrájený na nudle. A někdy je to celkem zajímavý, když ten finální produkt kydneš do talíře s rýží. Nebo si k tomu dám chleba, ale i bramboráky s tím jdou dohromady. Ta káva a čokoláda mě zaujala. Ženská chce teď vyzkoušet takovou ostřejší směs, kterou právě nandá na bramborák. Ten je ale zhruba velikosti palačinky(přes celý talíř). Saláty a podobný přísady dělá svoje a i její tatarka z jogurtu je skvělá. Já musím spíše odlehčovat, vzhledem k letitýmu střevnímu systému, který není tak rychlý, resp. někdy je rychlý až moc. Tak každýmu podle jeho gusta, že. Obžerství spojuje nejen lidi, ale celý národy ! :-)320. Re: CHILI CON CARNE 08. 02. 2023 - 03:22
DCharger (319): Nic, ale mám radši český. K poslední várce chili jsem teď dopíjel nějakou IPA z jakýhosi minipivovaru a sedělo to k tomu skvěle.Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
319. Re: CHILI CON CARNE 08. 02. 2023 - 01:02
Bob Ash (318): co mas proti mexickymu pivu? Uz pul roku nepiju nic jinyho, nez Modelo a porad chutna. A je to snad jediny pivo, co mi prave nevadi i k jidlu.Go Fast... or Go Home!
318. Re: CHILI CON CARNE 07. 02. 2023 - 20:34
vladyk (317): Tak k mýmu chili con carne patří naprosto nepochybně pivo. Ale ne mexický pokud možno :)Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
317. Re: CHILI CON CARNE 07. 02. 2023 - 18:13
Bob Ash (316):pěkné.Rubas nema kapsy...
316. CHILI CON CARNE 07. 02. 2023 - 17:59
Jsem si říkal, že když už jsem to sepisoval pro FB, tak tady bych se tím mohl taky pochlubit:Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
315. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 21:33
hurkar (309):Tak základy izoloval,kopuli dělal z armovaného betonu na to vatu a tam skončil a nedodělal to :-)www.alistrechy.cz V2 a V8 je nejvic
314. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 20:57
petrklm (313): Ohromná kniha! Kup, vypůjč, přečti... :)CHEVROLET - The Heartbeat Of America
313. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 20:08
custom1 (312)::-))) tak to neznám :-)))Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
312. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 18:53
petrklm (310): Hmm, v tom případě jistě znáš tuhle knihu:CHEVROLET - The Heartbeat Of America
311. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 17:39
petrklm (310): to som nevedel, ďakujem za info310. Re: Pizza owen 17. 08. 2020 - 09:02
hurkar (309):šamotky jsou na venkovní použití blbý, protože nesnášej vlhkost a rozpadaj se. Potřebujou bejt pořád v suchu a to venku jaksi nedokážeš, stačí vzdušná vlhkost... pravím já, coby bejvalej cihlář :-).Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
309. Re: Pizza owen 16. 08. 2020 - 21:35
A.N. (308): pozrel a prečítal som už viacero návodov ako takú pec postaviť no postrašil ma človek ktorý sa tým živí a okrem iného nám poztavil v chalupe kozub ktorý funguje tak ako má.308. Re: Pizza owen 16. 08. 2020 - 21:10
hurkar (307):Soused to stavěl. Co potřebuješ za info?www.alistrechy.cz V2 a V8 je nejvic
307. Pizza owen 16. 08. 2020 - 18:40
Ako som už písal v inom linku jedna z mojich pokladničiek je chalupa. Toho roku už nie no z jari budúceho roku by mal byť ďalšou investíciou altánok a záhradná pizza pec. Robil to niekto?306. Re: 07. 01. 2019 - 16:04
petrklm (305):Je to fakt dobrý, ale leze to do hlavy jak blázen. Samozřejmě záleží kolik se tam dá toho rumu. Ten karamel tomu dodá takovou řekl bych trochu jakoby oříškovou příchuť a to máslo přepálený tím pohrabáčem to taky ovlivní.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
305. Re: 07. 01. 2019 - 14:54
Joe (304):zajímavý... :-). Ale připomnělo mi to pomalu se rozšiřující zvyk nahřát párou sklenku, ve který se pak servíruje rum (tedy ne tuzemák). Zajímavá zkušenost s prudkým rozvinutím rumovýho aroma, za mne dobrý :-)Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
304. Re: 07. 01. 2019 - 12:36
petrklm (302):Doufám že si vzpomenu správně: Nejdřív se do kamen (krbu) strčí pohrabáč pěkně do ohně. V hrnci nebo kastrolu se zahřeje cukr až zkaramelizuje. Zaleje se vodou, přidá se rum, trocha másla a nakonec se do toho ponoří ten pohrabáč rozpálený do červena. Pak už se to jen pije a leze to pěkně do hlavy :-)Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)