Příspěvky od dopoledne 9. července 2012 až do večera 14. července 2012
40. Re: kde? 14. 07. 2012 - 21:52
Trinom (38):na A/C zadnej odbornik nejsem ale domnivam se ze pokud budes mit kompaktibilny olej jak pro R12 tak r134a tak Ok ale nejderive stejne musis puvodni olej dostat ze sistemu ven.A pokud to jednou udelas tak postradam zmysl ,,univerzalniho,, oleje...das tam vse pro r134a a mas klid;-)39. Re: kde? 14. 07. 2012 - 16:14
MARKUS (35):Isceon je R134a?? ja právě hledal a našel srovnání a bylo to zvlášť s poznámkou že se to může misit v systému kterej je na R12 bez problémů a že by to mělo být něco jiného...Maly ruzovy tygrik s bilymi ostrymi zoubky :-P
38. Re: kde? 14. 07. 2012 - 15:13
cirus (37): co jsem četl, tak prý existujou i oleje, který jsou kompatibilní jak s R134a, tak R12, tudíž by mohlo stačit používat tenhle typ oleje a chladivo neřešit, nebo to není tak jednoduché?Thunderbirds Are Go
37. Re: kde? 14. 07. 2012 - 14:21
MARKUS (35):tak ono R12 se hodit muze...pokud mas opravdu stareho veterana,nevim presne proc ale u aut starych treba 40 a vic let je vymena za R134a problem...S tou ucinnosti ma BigTwin_Jirka pravdu , i kdyz to naplnis spravne(jina vaha nez R12) i tak bude R134a chladit min...ale jak jsem psal nikoho v CR tenhle problem trapit nemusi protoze to nema sanci poznat.36. Re: kde? 14. 07. 2012 - 14:02
BigTwin_Jirka (30): JJJ máš pravdu... a už se jen těším co na nás gestapo vymyslí příště co ? :-))www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
35. Re: kde? 14. 07. 2012 - 14:01
zviratko (33): nde nezvrhlo je se tu bavíme trošku na úrovni.www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
34. Re: kde? 14. 07. 2012 - 13:52
zviratko (33): Isceon 49 (teda spíš R413a budeme-li používat jednotnou řadu označení a né obchodní názvosloví), je asi z 90% složenej z R134a a vlastnosti má skoro stejný. Celá autoklimatizace s R12 je asi o 10% účinnější než když je plněná R134a což běloch v našich končinách stěží zaregistruje. Tolik přibližný čísla.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
33. Re: kde? 14. 07. 2012 - 12:57
tak tady se to trochu zvrhlo ne ;-)))Maly ruzovy tygrik s bilymi ostrymi zoubky :-P
32. Re: kde? 14. 07. 2012 - 10:38
Trinom (31): Pochopil jsi to nesprávně, možná jsem se já vyjádřil nepřesně. Píšu "vyráběnejch", mělo by ta spíš bejt "novejch". Například nová Škoda Octavia bude muset v roce 2018 opouštět výrobní linku jenom s novým R1234yf, i když její homologace byla původně pro R134a.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
31. Re: kde? 14. 07. 2012 - 00:13
BigTwin_Jirka (30): musí bejt vyměněnej? jak to chcou jako dokázat?Thunderbirds Are Go
30. Re: kde? 13. 07. 2012 - 20:29
MARKUS (26): Chemií se nezabývám, i když z let gymnaziálních si toho pamatuju dost a i v rámci oboru se jí musím občas popasovat, abych nebyl za idiota. Pochybuju o tom, že by se plnění propanem v nějaký laboratoři nezkoušelo. Podle mýho to ale narazilo na značnou chemickou reagenčnost s jinejma látkama (s oxidy železa či hliníku, guma, plasty o oleji nemluvě) a tím se asi tvoří kyselina. Je zřejmě rozdíl krátkodě skladovat LPG pro účely pohonu motoru, nebo ten samej plyn nechat několik let v uzavřený soustavě. Jenže tady je (v klimatizaci u auta) množství plynu relativně zanedbatelný a cena za 1 kilo R134a je někde kolem pětikila, což je v porovnání s jinejma dílama (vysoušeč, kompresor nebo drahý hadice) zanedbatelný když uvážíme, že se při pravidelným servisu doplní třeba 100 gramů chladiva. Náhrada drahýho chladiva za propan by se tak nejspíš vyplatila prvovýrobcům aut (a klimatizací vůbec) a ti určitě usilovně hledají něco skoro zadarmo, co by nám zákazníkům mohli draze prodat.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
29. Re: kde? 13. 07. 2012 - 19:38
MARKUS (25): Ještě jsem zapomněl, k tomu člověku z Linde: Z jejich hlediska jde samozřejmě o průser, protože je rozdíl mít na dílně 12 kilo R1234yf v nejhorším případě o výbušnosti a hořlavosti benzínu, a na druhý straně distributor už musí vydat víc energie k tomu, aby to dovedl skladovat v množství desetitisíců kilogramů (myslím tím vybudování skladovacích, stáčecích a distribučních kapacit nehledě na tradiční byrokratický kolečko).Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
28. Re: kde? 13. 07. 2012 - 19:30
MARKUS (25): Já nic neplním, ale provádím kalibraci novejch zařízení, primárně dělám ale spíš výkonový brzdy, telemetrii nebo prostorový geometrie.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
27. Re: kde? 13. 07. 2012 - 19:22
MARKUS (26):Už ti tam chybí jen číslo 5 :-DThunderbirds Are Go
26. Re: kde? 13. 07. 2012 - 18:16
BigTwin_Jirka (24): imho teď mne napadlo ,,, když jsemi si přečetl to tvé hodnocení mého cancu :-))) smrdíš profesionálem z branže.... tak prosím rekce na můj dotaz cirusovi..... co propan v A/C systému ???!!!! jde nejde co olej mísitelnost...... výkon při expanzi tam je a značnej, nebo je to právě ten problém že by to zamrzalo ????? DATA INFORMACE,,,,,, DATA INFORMACEwww.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
25. Re: kde? 13. 07. 2012 - 18:11
BigTwin_Jirka (24): čéče ti nevím.. a do jakejch merglů to jako že plníš ??? páč mergl tenhle utrejch plní od začátku roku a audi také... takže půl roku.... no bohužel to mýtus není... neb to je fakt... 134 je proti tomuto netečná.. takže co je hoší.. ale je možný že se penáček co nás z linde školil seknul a kecá :-))) jen papouškuju z čeho mám školení... vcelku je mi úplně jedno co tam fouknu. a myslíš že by prodejci schválně hanili své výrobky ?? :-))) no je to možný když jsou hodnoceni za to neprodávat. :-))))))))) Ono je to vcelku stejně buřt.... oni nám zase nadiktují co si musíme pořídít aby jsme mohli fungovat..... a já si to na protest půjdu koupit. Takhle ... texu tedy určitě ne jen z titulu toho že jí tlačí kelly :-)))))www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
24. Re: kde? 13. 07. 2012 - 12:24
MARKUS (23): Nedej moc na prodejce, to nejsou ti "správní klucí", ti obvykle neví moc o tom, co prodávají. Naštěstí mají občas tendenci před svejma výrobkama varovat zákazníky (že to nemaže), takže nakonec koupíš jenom nefunkční UV-šmejd, se kterým sice nic nedekuješ, ale díky tomu, že prej "nemaže" zase nic neposereš, protože tam dáš správný množství oleje.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
23. Re: kde? 13. 07. 2012 - 10:42
BigTwin_Jirka (22): to je pravda... barvivo mi mašina domíchává k oleji.. nicméně když se bavíš s klukama co tyhle sačičky prodávají tak ti poví že to moc nedoporučují ... tak mezi řádky. Barvisvo standartně používám a zatím se mi nestalo že by to udělalo nějakej problém... lepší je to očenichat detektorem. A 1234 :-)))) používá se od modelových roků 11 u merglů a hormadně se snad má přejít tuším kolem roku 13 ale to není úplně jisté. Asi to co mne na tom nejvíc sere !!!!!! 134 je ůplně pohodička. a ten novej vehement ??? je hořlavej a navíc výbušnej... tudíž vůbec nevidím žádnej pozitivní přínos ! no vlestně jeden ano.... větší výkon chladiva po expanzi a tudíž nižší potřeba objemu chladiva v systemu. ale to ja si tak vše. Hele pokud se budeš chtít v branžu uderžet tak si mašinu budeš muset koupit... já jí zatím nemám a texa a valeo jí uvede na trh příští rok... cena kolem 150 klacků. to se vcelku dá zaplatit. ja za tu svojí děvku před pár lety položil na dříví 115 :-))) víš jak kdo nehraje nevyhraje.... ale už mi pomalu evropské restrikce začínají lézt krkem.... a nejsem sám kdo začíná reptatwww.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
22. Re: kde? 13. 07. 2012 - 09:23
MARKUS (17): Článek je psanej srozumitelně a logicky z pohledu servismana. Našel jsem jenom drobnou nepřesnost: Barvivo samozřejmě maže a moderní plničky jeho hmotnost odečítají od hmotnosti oleje.Nema sice dobrej motor, zato ma spatny brzdy!
21. Re: kde? 09. 07. 2012 - 10:01
cirus (20): řešil jsem minulý měsíc Seville 1999 LD8 info k vozu: po proražené olejové vaně výměně motorového oleje kára točí točí ale nechytne, palivové čerpadlo stojí, motor jiskru nedává ,,, bez komunikace s obd. všechny pojistky v poho, nápověda: instriment cluster bez dat. pouze ujeté km nic víc a hláška pass key problem. měření na hlavní větvi rozvodu plusu OK. měření přívodu na obd plusu OK oba kanály pod nepětím. měření komunikačního kanálu do ECM ok bez odporu. měření koster .. motor ok, chasis ok motor frame ok. měření koster ECM celkem 4 kanály bez hodnot !!!! všechny kanály svedené do jednoho kostřícího bodu na motoru u převodovky... tím jak pánové v servisu popouštěli motor s amarou a rámem dolů aby mohli vyjmout olejovou vanu tak kostřící bod utrhly... a průser na světě. tudíž asi provést základní měření. ale bacha to co popisuješ je i častej jev kreténismu... obráceně připojené baterie nebo starovacích kabelů !!!!! takto se to projevuje neb to pošle stát jednotky. tak uvidíš. tyto závady jsou poměrně časté... selhání power distribution nebo master ground problemwww.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)