Příspěvky od podvečera 2. března 2004 aľ do dopoledne 3. března 2004
40. Re: zadni mlhovky 03. 03. 2004 - 10:32
vladyk: my te chapeme, ale podle nas je zase jedno jaky blinkry maj lidi tady v teto lokalite, ty auta se s tim proste narodili tak s tim tady budou jezdit, to jako chces rict ze kdyz prijede amik na dovolenou do evropy na mesic ci dva a vezme si svoje oblibeny americky auto tak si musi nechat predelat blinkry???39. Re: zadni mlhovky 03. 03. 2004 - 10:27
vladyk:....ještě by museli mít všichni řidiči stejnou barvu bot.....:-))))))Nejlépe úplně stejná auta....nebylo by lepší aby to výrobci složili a začalo se třeba jen vyrábět jediný auto v jediném možném provedení....ABY BYLO VŠE STEJNÉ....to snad ne.........TO BY SE PAK FAKT ŽÁDNÝ AUTO V DANÉ LOKALITĚ STUDOVAT NEMUSELO.....:-)))))))Heavy battle cruiser ......no comment....only respect....
38. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 03. 03. 2004 - 10:17
Bestie: zlatý slova :-)Rubas nema kapsy...
37. Re: zadni mlhovky 03. 03. 2004 - 10:16
Mirek: to mi hochu vůbec doporučovat nemusíš, protože tohle je mý oblíbený téma a hádám se o něm na různých DF skoro tak urputně, jako bojuje pekař Pecka proti letnímu času...Rubas nema kapsy...
36. 03. 03. 2004 - 09:59
No na mym aute je to tak:
Predek ma oranzove blinkry + bile parkovacky
(nejáká speciálni uprava pro CR, ovsem velmi profi udelana)
Bok predek oranž pozičky co zaroveň slouží jako blinkry. Bud svitej ci blikaj.
Bok zadek cervene pozicky bohuzel nefunkci - asi je nekdo vypojil. Az k nim najdu pristup a zjistim co a jak budou zapojeny.
Zadek odpojeny cerveny blikace a predelano na oranzove do spodnich původne couvacích svetel.
Tudiz lampy nahore jsou jen pozicky+brzda.
Jelikoz je tam volna objimka, asi tam zapojim zadni mlhovku, co je momentalne urvana dole u narazniku. Nebo tam dam opet tu dolu ze škodovky.
Bohuzel takhle tu je absence couvacek.
35. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 03. 03. 2004 - 09:31
lenin: jo AUDI ne nejlepší :) tam je ten náskok díky technice vidět na každém kousku :))34. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 03. 03. 2004 - 09:08
Bestie: Nevím, čím jezdíš, že tě staví místo dopraváků URNA. Camaro s tou barevnou hudbou, co má místo zadních světel, vypadá jako od kolotočů. Nikdo Ti nebrání vzít pilku, vyřezat lampy a nabastlit tam ty krásný z ávijky. Pokračoval bych motorem, doporučuju taky z avie, sedačky ze žigula - ty americký mrchy nejdou sklopit. Hlavně se rozhodni, chceš opravdu ameriku??? Oni třeba v audi dělají taky hezký auta:-)))33. Re: cervene 03. 03. 2004 - 00:10
DeSoto:....ty oranžový boční jsou tu poměrně nově schválený....:-)))Bestie:Mimochodem už jsem to tu i psal - vozy vyrobené do roku 1973,mohou mít podle prováděcí vyhlášky osvětlení a vybavení vozu odpovídající danému provedení od výrobce...tedy obrysová,koncová světla atd, jak to bylo i kdyby byly "zelený s puntíkama".....:-))))))...ať je CZ řidič zvyklej nebo ne!!!
Heavy battle cruiser ......no comment....only respect....
32. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 03. 03. 2004 - 00:02
Bestie:Mnnnooo,hezky jsi nám to tady "vymaloval",nejsi náhodou od dopravní policie,že jsi nám pěkně nandal kázání co je a není na CZ silnice vhodný či nevhodný......:-))))Pokud jsi někdy něco přehlídl nemusíš si hned brát za své oslovení,které jsem tu použil pro jistou skupinu "cz řidičů",kteří buď papíry vyhráli v loterii nebo je dostali za "husu" a podle toho to na těch silnicích vypadá.Nejezdím zrovinka málo,i když poslední dobou méně....dřív jsem jezdil cca 40000km a víc ročně, dnes už jen do 30tisíc ročně,mám těch aut víc a za červený blinkry mě dopraváci za posledních sedm let buzerovali jen dvakrát....!!!!A za celou dobu do mě nikdo zezadu nevlítl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I když by tím pár exotů,kteří jezdí nalepení za zádí jiných a myslí si,jací jsou to skvělí závodníci ubylo....!!!Jinak většinou při jízdě snad nesledujeme jen vůz před sebou,ale podstatně dál před něj,takže je vidět jestli už před ním je něco kvůli čemu musí zastavit ne???Nebo se snad upřeně sledujou jen světla auta před náma?????????Tak to se nedivím tomu počtu nehod!!!!..............:-((((((((((((((
Jinak myšlenka o záměně s "blbnoucím" světlem je snad šílená,takovou věc si snad nelze vážně připouštět....a řidič má být snad připraven na VŠECHNO a ne jen na něco.....(jak píšeš,že je připraven jen na oranžové blinkry)....to je jak s tím,že řidiči nejsou připraveni na to,že by to mohlo v zimě klouzat a proto se nabourají!!!!!!!!Je tu extrémně mnoho nehod z naprosté blbosti.......už je na čase používat na silnicích i rozum.......:-))))A to už ani není o červených světlech....,které jsou navíc přeci jen lépe vidět za horších světelných podmínek......:-))))))
Heavy battle cruiser ......no comment....only respect....
31. Re: cervene 02. 03. 2004 - 22:23
DeSoto: to je jedno ne? tady sme se bavili o pozickach, pokud vim tak nesmeli byt at oranz. nebo cerveny.30. Re: cervene 02. 03. 2004 - 22:19
FM:..ale volva mají vpředu i vzadu oranžový, jako autobusy.. :o))29. Re: cervene 02. 03. 2004 - 22:15
DeSoto: bocni pozicky maj tady hlavne volva.28. Re: cervene 02. 03. 2004 - 22:12
Alibaba: ...na náladě konkrétního policisty to nebude. Řekl bych, že nový ameriky mají na boční pozičky schválenou nějakou tu vyjímku ...27. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 02. 03. 2004 - 22:11
Bestie: plně souhlasím, rád si nechám vzadu v nárazníku oranžový blinkry ze škůdky, nenechám si kvůli červenejm blinkrům (i když opravdu krásnejm) od někoho rozstřelit zadek...26. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 02. 03. 2004 - 21:55
FM: Si mě pamatuješ, co? Však se chystám do Camara, akorát ty lidi, co prodávaj, tvrděj, že s tim v zimě nejezděj a na letních pneumatikách nevyjedou ani z garáže, když je pod 5°C. A Camaro bude s oranžovejma blinkrama, nechci aby do mě někdo vlítnul.
Am.systém je v americe lepší, u nás ale ne. S tim, že amerika bude blikat červeně, počítaj jenom lidi na tomhle foru.
Tak to najezdíš jak já, a mě stavěj každý 2 měsíce. (Zablokujou mě, 1 auto vpředu, 1 vzadu, vyskákaj z aut, až na jednoho civěj s rukama připravenejma tasit, ten jeden přijde s korektním dotazem jestli vezu nějaký drogy nebo zbraně, zkontroluje doklady celý posádce, prohledá kufr, příruční kastlík a přední nárazník a jedu dál:-). To už se mi stalo 2x.)
25. Re: blikat oranžovou, blinkat červenou 02. 03. 2004 - 20:41
Bestie: jo mas uplnou pravdu, najezdim s tim velmi malo, 15-20tis. km za rok, to ze me nezastavujou (nebo je spis velmi malo potkavam) je spis nahoda a nebo taky to kama a kdy jezdim.24. 02. 03. 2004 - 20:25
Ha, mám nejdelší příspěvek. Příště si rozmyslíte oponovat.23. blikat oranžovou, blinkat červenou 02. 03. 2004 - 20:24
Tady jsou lidi zvyklý na oranžový blinkry a není náhoda, že předpisy sjednocujou, aby byly oranžový všechny. Jiný blinkry jsou v tomhle směru to samý jako modrý diody (nejlépe za předním oknem dodávky, to je řidič fakt machr).
Alibaba: Ten kdo přehlídne červenej blinkr, je tupoun. A přehlídne i oranžovej. Já červenej blinkr přehlídnu, oranžovej ne. Přesto si nemyslim, že jsem tupoun. Resp. ten červenej blinkr nepřehlídnu, ale všimnu si ho později (o dost) a později rozliším, jestli jde o brzdu nebo blinkr.
misisipi: oranžový blinkry vidim i v noci. zeptej se Alibaby, co jseš, jestli je nevidíš:-).
Co je dobrý a co špatný, musíte posuzovat v souvislostech. V tomhle případě je bezpečnost na 1.místě a jelikož je každej připravenej na oranžový a NEOČEKÁVÁ JINÝ, je prostě rozumný mít takový blinkry. V Americe to může být jiný.
V Evropě: Kolik lidí tuší, že ameriky blikaj červeně? Kolik lidí OKAMŽITĚ pozná (dojde jim to), že to není blbnoucí brzdový světlo?
Mirek: Signalizace světlama je jednoznačnější, pokud se shoduje s všeobecně uznávanejma normama. V Evropě oranžový, v Americe červený.
Jsem pozornej řidič, za jízdy si ani nepouštim rádio, protože mě ruší (no spíš by mě plastová Helča donutila zamířit do protisměru:-). Když jsem jel za Zazou (Fiero s červ.bl.) od FM do Holic tak jsem velmi špatně rozeznával, že začal blikat, a to jsem mu furt koukal na prdel, páč jsem si to auto prohlížel. Všiml jsem si toho pozdějc, protože jako každej v Evropě očekávám, že bude blikat oranžově. Nejel jsem tak blízko, abych hned brzdil, ale taky jsem přemýšlel co vlastně dělá.
Neblikání - děje se to, ale to je jiná věc a s barvou blinkrů to nesouvisí. Stejně tak bezdůvodný svícení mlhovkou. Čirý světla jsou taky na nic, ale to snad dělaj jen tuneři. Blikající zrcátka taky naprd.
FM: opticky jsou červený nádhera, ale kvůli tomu nikdo nesmí ohrožovat ostatní (ani sebe, to je taky zakázaný:-).
FM: jestli Tě policajti za 4 roky zastavili jen 1x, tak to s tim moc nenajezdíš. Kdybys jezdil častěji, tak už bys měl na kufru flek od vajíček. Dědek v klobouku ve Š105 si nějakejch červenejch blinkrů rozhodně nevšimne, dost ho to vyvede z míry (nikdy neslyšel o amerikách), takže po nárazu se vymláceným oknem 105ky vajíčka přesunou na Tvůj kufr.
Alibaba: K amerikám červený patřej, červený ale nepatřej na český silnice. To, že něco bliká a nesvítí furt, můžu zjistit až po prvním zhasnutí (zvlášť když není 3.brzdový světlo). První zhasnutí můžu považovat za výpadek žárovky (prostě proto, že na to nejsem zvyklej, nejsem v US), nebo můžu koukat zrovna do zrcátka. Hned je to pár vteřin.
Takže úplně souhlasím s Vladykem.
22. Re: cervene 02. 03. 2004 - 19:51
DeSoto:.....jak je to teď s těma oranžovejma bočníma pozičkama fakt nevím,ale byl to jednu dobu problém,ale vzhledem k tomu,že tu jezdí i spousta nových neamerických aut jenž mají oranžové a červené boční poziční světýlka tak fakt nevím....možná z toho už slevili nebo je to zase jen na náladě místního policisty....:-))))))Heavy battle cruiser ......no comment....only respect....
21. Re: cervene 02. 03. 2004 - 19:01
vladyk: Doporučuju ti jet za deště za Fabií, která svítí zadní mlhovkou, začne brzdit a do toho dá levej blinkr. Neuvidíš vůbec nic, a budeš na to čučet jako puk, až ti to narve do pravejch dveří, protože idiota, kterej bezdůvodně svítí mlhovkou a zbytečně brzdí a nebliká je nutný co nejrychleji předjet, jelikož jeden neví, co může natropit za kraviny, že ano...privbox@seznam.cz tel: 603510691
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potíľích napiste na info@usmotors.cz)