Příspěvky od odpoledne 11. října 2016 až do večera 12. října 2016
40. Re: 12. 10. 2016 - 22:35
Petr Land (39):Je jasné že ropa dochází ale taky je jasné že nás elektřina nespasí. Jako vždycky bude všechno úplně jinak než si dnes myslíme. Jedno ale vím jistě, žádný úředník mi nedonutí nechat stát V8 v garáži.Lincoln Town Car Cartier 1990 + Packard Clipper 1953 as "Frankenstein"
39. Re: 12. 10. 2016 - 22:25
Hendrix (38): Je to tak trochu i muj job. Ohledně osvětlení si představ rozpětí lamp od 15 do 30 metrů. Vlastníkem VO je v drtivý většině obec,stane se prodejcem elektřiny? Ještě jsem nezažil, aby investovali do kabelových rozvodů víc než je výkonově nutné,navíc LED osvětlení je nesrovnatelně dražší a kolik na ušetřené energii vytvoříš dobíjecích stanic? Je to opravdu větší oříšek nejen administrativně, ale i technicky."Jestlize se clovek hada s blbcem dele jak pul minuty, hadaji se uz dva blbci" J.Werich
38. Re: 12. 10. 2016 - 22:01
petrklm (37): Asi osvětlení stačí. U nás na centrále Kauflandu na Vypichu jsme dobíjecí stanici vytvořili právě tak, že jsme odstranili jednu lampu z parkoviště a dali místo ní dobíjecí stanici. Myslím, že by v době LED atp. nebyl velký problém zachovat i to světlo samotné....moje maturitní práce byla návrh motoru pro eskalátory v metru, takže nemohu odborně přispět...:-)
37. Re: 12. 10. 2016 - 21:27
Hendrix (35):jojo... ovšem trochu mimo :-). No, opravdu nevím, jak je řešený pouliční osvětlení, ale máš pocit, že by to dalo aspoň 100A? Dneska už to nedám, ale v Británii (aspoň mám ten pocit) už na to narazili. A jak říkám, u nás podél chodníků už není kde zaparkovat, natož hledat nějakou lampu. Ta tvoje představa o neexistenci elektřiny je podnětná, to by byl mazec. Vymazání bankovních účtů by bylo to nejmenší :-). Hele, necháme to koňovi, nejsme v takový pozici, abychom dokázali určit pravděpodobnost budoucího vývoje. Protože je mi 68, jsem ohledně benzínovejch motorů v pohodě, s celkem postačující jistotou se jejich konce nedožiju.Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
36. Re: 12. 10. 2016 - 21:24
hurkar (30):Elektřina zřejmě nebude mít pro většinu z nás ten ´wow´ efekt jako spalovací motor, stejně jako asi nic nenahradí vynález dynamitu, který taky můžeš dnes nahradit jinými účinnými alternativami zabíjení, ale udělej western, kde padoucha dostaneš vpichem smrtící látky. Diváci protáhnou ksicht a už nikdy nepřijdou. Nefungujeme jenom pragmaticky a racionálně, máme svý emoce a chceme je naplnit. Co s autem, kde místo pístů a válců bude stator a rotor a místo předpalu a předstihu se budeme bavit o sycení dielektrika. Pro lidi našeho naturelu nuda, já to chápu.
35. Re: 12. 10. 2016 - 21:05
petrklm (32): Já jsem Tě, Petře, do žádný poloviny nepasoval. Netvrdím, že akumulace elektřiny je jednoduchá věc a tím navazuji i na příspěvek Sallyho. To je ořech jako blázen. Každej z nás ví, že za 2 roky můžeš vyhodit holicí strojek na akumulátor nebo baterku v mobilu, protože i při správném cyklování baterie je její životnost nejslabším článkem všech takových zařízeních, a to je znát především v případě, kdy jinak by zařízení dále fungovalo, neboť je precizně uděláno ( např. aku šroubovák Hilti ).. Elektrifikace parkovacích míst nebude to nejsložitější, protože tam máš lampy pouličního osvětlení, tak to ti pomůže.....teď zrovna výjimečně vím, o čem mluvím...:-)nebudu to více rozvádět. Máš pravdu, že perspektiva není jasná. Já miluji benzínové osmiválce, ale popravdě řečeno, elektřina nás spasila vždy a spasí i teď. Vem si, ( to už je off-topic), že by elektřina na 1 minutu neexistovala. V žádné formě. Když pominu, že na její bázi z části zřejmě pracuje i naše tělo a hlavně mozek zadává příkazy svalstvu, tak by se nám všem vymazali peníze v bankách z účtů. A to je taky zajímavá představa....:-)
34. pridám niečo k téme... 12. 10. 2016 - 20:43
,,Všetky nové domy, postavené v Európe od roku 2019 budú vybavené elektrickou nabíjacou stanicou pre elektromobily. Netýka sa to však len novostavieb ale aj nehnuteľností prechádzajúcich rekonštrukciou. Toto vyplýva z návrhu Európskej únie, ktorej cieľom je vybudovať medzinárodnú infraštruktúru nabíjacích staníc potrebnú pre zavedenie "low-emission mobilty" a to do roku 2030."33. Re: 12. 10. 2016 - 20:14
Hendrix (29):Od kvetna mam sluzebni(dodavku) auto na elektriku a je to auto do 100km dojezdu, nejlepe do mesta s 50km|h na popojizdeni, zadne dalkove jizdy a jizdu vice jak 80km|h.Potom ucinnost rapidne klesa a uz vubec si nedovedu predstavit ty fronty na nabiti aut. Naftu nebo benzin nacepujes a do 5-ti minut odjizdis narozdil od elektriky.Uz vubec ne rodinne auto na delsi vylety, spis jen auto do prace a reknu vam,ze je to otrava, kazdej den tahat kabel a nabijet nez jak drive nacepovat 2x do mesice.Proc treba nemuzou byt v parlamentu novi nacisti, kdyz jsou tam novi komunisti,kdyz ideologie komunismu ma za sebou daleko vice mrtvych?To se mi libi
32. Re: 12. 10. 2016 - 19:53
Hendrix (29): pravda, jel jsem jenom elektrickou "ještěrkou" :-), z elektrotechniky jsem odmaturoval a (pravda neúspěšně) studoval na vejšce... Takže do tvý poloviny nějak nepatřím. Na začátku 80. let jsem byl u zavádění počítačů do podniků bytovýho hospodářství (to byly fakt kouzelný historky), čili to taky nějak nesedí. A klíčová je tvoje věta "Lhostejno, jestli to bude zítra nebo za 50 let." Za 50 let je možný, že už bude vybudovaná infrastruktura pro masivní elektrifikaci individuální dopravy. Ovšem rok 2030 není "za 50 let". A když se zamyslíš nad výpočtama v mým předchozím příspěvku, tak bys mohl uznat, že je ta perspektiva není tak úplně jasná (jakkoliv za ně neberu záruku). Mám dojem, že opravdu není jasný, kde ten proud lidi budou brát. Mně osobně by se elektrický auto líbilo, ale... bydlím v paneláku, kde chronicky není kde parkovat (a tedy kde nabíjet, i kdyby stojany byly u každýho stání), kancelář mám v paneláku, kde je situace stejná, akorát v bledě modrým. Jak bys to vymyslel? Takže za sebe říkám, že žádnou záruku na to, že do smrti budu jezdit autem se spalovacím motorem, nepotřebuju. A jsem tomu rád. Víš, taky jsem byl mladej, progresivní a technickej pokrok bych bejval hnal vpřed bičem. Dneska už vím, že ne všechno se povede tak, jak bychom si přáli.Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
31. Re: 12. 10. 2016 - 18:15
petrklm (28): zaujímavé fakty no ako píše Hendrix, vývoj nezastavíš a ten smeruje k elektrifikácii30. Re: 12. 10. 2016 - 18:14
Hendrix (29): amen! s tým súhlasím29. 12. 10. 2016 - 17:50
Vývoj nezastavíte a vaše neustálá panická hrůza ze všeho, co neznáte a nerozumíte tomu, je legrační. Polovina z vás v elektromobilu nikdy nejela, neví nic o elektřině. Ti jako první křičí, že je všechno špatně. Stejné předsudky a hekání tu byly v 90. letech, kdy se zaváděly ve velkém do firem PC. Já to nechci, já to nepotřebuji, já na tom neumím. A elektromobily se stanou stejně samozřejmou součástí života, jako je dnes PC. Zapamatujte si to. Lhostejno, jestli to bude zítra nebo za 50 let. Anebo mějte koule vymyslet něco revolučního a svět se začne točit kolem vás. A pokud jenom nechcete přijít o to, abyste do smrti mohli jezdit v tom co máte, tak to tu nevyřešíme, protože tuhle záruku vám nikdo nedá. A je lepší, že jí nemáte, protože kdyby všichni lidé byli tvrdohlavě konzervativní, tak ještě sedíme v jeskyních. Nikdo z vás nikdy předem neodhadne, co se osvědčí a co nikoliv. Díky elektřině máme všechno kolem sebe, tak už jí ten budoucí úspěch v autech odpusťte.
28. Re: 12. 10. 2016 - 11:46
jeniik (27):něco k tomu jsem nedávno našel na netu (tedy to nemusí bejt správně):Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
27. Re: 12. 10. 2016 - 11:14
Mirek (26): No ona je otázkou i efektivita. Elektrárna sice asi má vyšší efektivitu, než spalovací motor, ale pak je tu ještě ztráta při přenosu, ztráta při nabíjení a ztráta při samotném provozu auta. Vyčíslit tohle by mě docela zajímalo, nedivil bych se, kdyby to nakonec vyšlo tak, že nalejt ropu do auta je efektivnější, než do elektrárny nabíjející elektromobil.Placaty pikap je nejlepsi ferary! A hydraulicky kitroen je nejlepsi rolsrojs.
26. Re: 11. 10. 2016 - 20:34
Butterfly (25): tady nemáš pravdu, ale nedokážu ti to zargumentovat. Baterky recyklovatelný jsou mnohem líp, než popel z uhlí. Eletrika jde dopředu a nic jí nezastaví.privbox@seznam.cz tel: 603510691
25. 11. 10. 2016 - 17:04
Tak nevím, co od vrtulí a fotovoltaiky čekat. Kdysi jsem se bavil s jedním chlapíkem, co ty vrtule stavěl(myslím jako instaloval). Pravil že se za celou dobu své životnosti nezaplatí. A u těch panelů je to dost podobné. Nebýt dotací od nás všech, tak to nikoho ani nenapadne. Je to a bude jen okrajový doplněk s nevalným přínosem.24. Re: krajina 11. 10. 2016 - 16:24
vladyk (16): netvrdim, že vrtule nebo nedej bože fve spasí zemi. Jen mám rád technický věci ;-)"Jestlize se clovek hada s blbcem dele jak pul minuty, hadaji se uz dva blbci" J.Werich
23. Re: Německo rulezz 11. 10. 2016 - 15:44
Skalik (20): no je mi jasný že s tím kolik fabrik je v dnešní době to nejde, ale určitě víc využívat by to šlo. I třeba vozit ty návěsy na vagonech a potom rozvážet. Ne v rámci čr to jsme na to moc malá země ale v rámci třeba eu.1992 Cadillac Eldorado - Dory
22. Re: 11. 10. 2016 - 15:39
aspetras (13):dnesni V8 uz taky neslysis! A milovat elektromobily je duvod...svez se v Tesle a pochopis21. Re: 11. 10. 2016 - 15:02
DCharger (19):veterny elektrarny jako zakladni zdroj energie jsou utopiea a nezmyslPodpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)