Příspěvky od večera 12. října 2016 až do odpoledne 13. října 2016
53. Re: 13. 10. 2016 - 15:15
DCharger (45): Teď nevím, jestli to byla řečnická otázka nebo mám nějak reagovat, protože to je dost hloupý dotaz, pokud si na něj nejsi schopný odpovědět sám. Jestli jsou děcka na hřištích je věcí rodičů a nikoliv PC. U PC jsou ty děti, jejichž rodiče je neumí zaujmout jiným zajímavým koníčkem, třeba modelařinou. Zkus si( např. )dnešní nemocnici představit bez PC. Zbyde Ti zubař, protože zásadní operace bez počálů nejdou a mnohdy je samy provádí roboti řízení počítači a lékař zadává příkazy z vedlejší místnosti. Počítač neřídí jenom EKG, EEG, ozařování, laser, to je i ´obyčejný ´ AED ( defibrilátor ). A to jenom jeden přílad za všechny, protože tohle komentovat je ztráta času.
52. Re: 13. 10. 2016 - 13:31
petrklm (51):Tak je to správné, se asi divila :DLincoln Town Car Cartier 1990 + Packard Clipper 1953 as "Frankenstein"
51. Re: 13. 10. 2016 - 13:27
stajgr (50):nic novýho, před lety jsem měl tiskárnu (Epson?), která po určitým počtu stránek přestala tisknout a poslala hlášku, že chce servis. Ten byl tenkrát v Liberci a dražší, jak ta tiskárna. No jela do popelnice, co s takovým šmejdem?!Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
50. Re: 13. 10. 2016 - 13:18
petrklm (46):Není to sice úplně k tématu ale do rubriky se to hodí.Lincoln Town Car Cartier 1990 + Packard Clipper 1953 as "Frankenstein"
49. Tohle to bylo. 13. 10. 2016 - 12:44
http://www.hybrid.cz/test-elektromobil-citroen-c-zeroVette 74 T top, 06 MB SLK R171, 04 MB W203 compresor
48. 13. 10. 2016 - 12:43
Párkrát jsem jel s nějakým mrňavým Pažoutem nebo Citrónem. Pokud jste jeli v tramvaji , tak je to stejné. Jenom to má trochu pohodlnější sedačky a chybí skřípění kol. Nijak mne to nenadchlo. Ale přiznám se , že to asi bylo kvůli tomu , že to bylo hnusné, mrňavé a nepohodlné. A mám dojem , že tenkrát mleli něco o 700 tisících. A dojezd padal strmě dolů , při použití čehokoliv.Vette 74 T top, 06 MB SLK R171, 04 MB W203 compresor
47. Re: 13. 10. 2016 - 12:00
Mirek (44):jasně se zjednodušováním se setkáš všude. Snad jen citát z jinýho článku osvětlí, jak je to s tím nočním proudem:Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
46. Re: 13. 10. 2016 - 11:57
DCharger (45):Byrokracie narůstá geometrickou řadou. Právě před pár minutama jsem se rozčílil - před lety stačilo si stáhnout z webu formulář, vyplnit a poslat pojišťovně, která pak jednala. Dneska už ne - pouze elektronicky. Ovšem trvaj na podpisu a razítku. Takže napíšu sdělení pojišťovně, vytisknu si ho, podepíšu, orazítkuju, proženu scannerem a výsledek pošlu do jejich schránky. Popsanej, podepsanej a orazítkovanej papír hodím do koše. No, není ten pokrok kouzelnej?Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
45. Re: 13. 10. 2016 - 11:00
Hendrix (29): a co tak uzasnyho dal svetu vynalez PC? S prichodem pocitace se imho kvalita zivota obecne jen zhorsila. Navzdory ocekavani to jen prohloubilo burokracii, znasobilo papirovani, zamestnalo vymyslenim nesmyslnych programu armadu lidi, ktery jinak mohli delat neco uzitecnyho, zrychlilo zivot jako takovej a taky spotrebu vseho moznyho. Zahltilo kazdyho obrovskou masou informaci, z nichz vetsi cast je zbytecna a mnohdy skodliva. A nakonec vyhnalo decka z hrist a zajmovych krouzku k PC a smartfounum.Go Fast... or Go Home!
44. Re: 13. 10. 2016 - 10:52
petrklm (28): vzhledem k těmhle dvěma odstavcům se dá vycítit, na který straně stojí pisatel a jak moc jsou ty všechny informace důvěryhodný:privbox@seznam.cz tel: 603510691
43. 13. 10. 2016 - 09:56
Když už se to tady tak rozjelo, přidám alespoň pár odkazů z mý sbírky:Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
42. Re: 13. 10. 2016 - 09:12
stajgr (40):Ale kdepak, ropa vůbec nedochází. To je jenom ekopropaganda. Před pár lety jsem četl článek, kde byly uváděny jakési statistiky a odhady. Vyplývalo z nich, že množství ropy, které se od začátku jejího používání vytěžilo , je asi 10% z celkového odhadovaného množství, co je k dispozici.41. Re: elektrifikace 12. 10. 2016 - 22:46
petrklm (37):Rubas nema kapsy...
40. Re: 12. 10. 2016 - 22:35
Petr Land (39):Je jasné že ropa dochází ale taky je jasné že nás elektřina nespasí. Jako vždycky bude všechno úplně jinak než si dnes myslíme. Jedno ale vím jistě, žádný úředník mi nedonutí nechat stát V8 v garáži.Lincoln Town Car Cartier 1990 + Packard Clipper 1953 as "Frankenstein"
39. Re: 12. 10. 2016 - 22:25
Hendrix (38): Je to tak trochu i muj job. Ohledně osvětlení si představ rozpětí lamp od 15 do 30 metrů. Vlastníkem VO je v drtivý většině obec,stane se prodejcem elektřiny? Ještě jsem nezažil, aby investovali do kabelových rozvodů víc než je výkonově nutné,navíc LED osvětlení je nesrovnatelně dražší a kolik na ušetřené energii vytvoříš dobíjecích stanic? Je to opravdu větší oříšek nejen administrativně, ale i technicky."Jestlize se clovek hada s blbcem dele jak pul minuty, hadaji se uz dva blbci" J.Werich
38. Re: 12. 10. 2016 - 22:01
petrklm (37): Asi osvětlení stačí. U nás na centrále Kauflandu na Vypichu jsme dobíjecí stanici vytvořili právě tak, že jsme odstranili jednu lampu z parkoviště a dali místo ní dobíjecí stanici. Myslím, že by v době LED atp. nebyl velký problém zachovat i to světlo samotné....moje maturitní práce byla návrh motoru pro eskalátory v metru, takže nemohu odborně přispět...:-)
37. Re: 12. 10. 2016 - 21:27
Hendrix (35):jojo... ovšem trochu mimo :-). No, opravdu nevím, jak je řešený pouliční osvětlení, ale máš pocit, že by to dalo aspoň 100A? Dneska už to nedám, ale v Británii (aspoň mám ten pocit) už na to narazili. A jak říkám, u nás podél chodníků už není kde zaparkovat, natož hledat nějakou lampu. Ta tvoje představa o neexistenci elektřiny je podnětná, to by byl mazec. Vymazání bankovních účtů by bylo to nejmenší :-). Hele, necháme to koňovi, nejsme v takový pozici, abychom dokázali určit pravděpodobnost budoucího vývoje. Protože je mi 68, jsem ohledně benzínovejch motorů v pohodě, s celkem postačující jistotou se jejich konce nedožiju.Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
36. Re: 12. 10. 2016 - 21:24
hurkar (30):Elektřina zřejmě nebude mít pro většinu z nás ten ´wow´ efekt jako spalovací motor, stejně jako asi nic nenahradí vynález dynamitu, který taky můžeš dnes nahradit jinými účinnými alternativami zabíjení, ale udělej western, kde padoucha dostaneš vpichem smrtící látky. Diváci protáhnou ksicht a už nikdy nepřijdou. Nefungujeme jenom pragmaticky a racionálně, máme svý emoce a chceme je naplnit. Co s autem, kde místo pístů a válců bude stator a rotor a místo předpalu a předstihu se budeme bavit o sycení dielektrika. Pro lidi našeho naturelu nuda, já to chápu.
35. Re: 12. 10. 2016 - 21:05
petrklm (32): Já jsem Tě, Petře, do žádný poloviny nepasoval. Netvrdím, že akumulace elektřiny je jednoduchá věc a tím navazuji i na příspěvek Sallyho. To je ořech jako blázen. Každej z nás ví, že za 2 roky můžeš vyhodit holicí strojek na akumulátor nebo baterku v mobilu, protože i při správném cyklování baterie je její životnost nejslabším článkem všech takových zařízeních, a to je znát především v případě, kdy jinak by zařízení dále fungovalo, neboť je precizně uděláno ( např. aku šroubovák Hilti ).. Elektrifikace parkovacích míst nebude to nejsložitější, protože tam máš lampy pouličního osvětlení, tak to ti pomůže.....teď zrovna výjimečně vím, o čem mluvím...:-)nebudu to více rozvádět. Máš pravdu, že perspektiva není jasná. Já miluji benzínové osmiválce, ale popravdě řečeno, elektřina nás spasila vždy a spasí i teď. Vem si, ( to už je off-topic), že by elektřina na 1 minutu neexistovala. V žádné formě. Když pominu, že na její bázi z části zřejmě pracuje i naše tělo a hlavně mozek zadává příkazy svalstvu, tak by se nám všem vymazali peníze v bankách z účtů. A to je taky zajímavá představa....:-)
34. pridám niečo k téme... 12. 10. 2016 - 20:43
,,Všetky nové domy, postavené v Európe od roku 2019 budú vybavené elektrickou nabíjacou stanicou pre elektromobily. Netýka sa to však len novostavieb ale aj nehnuteľností prechádzajúcich rekonštrukciou. Toto vyplýva z návrhu Európskej únie, ktorej cieľom je vybudovať medzinárodnú infraštruktúru nabíjacích staníc potrebnú pre zavedenie "low-emission mobilty" a to do roku 2030."Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)