Příspěvky od večera 14. dubna 2018 až do odpoledne 15. dubna 2018
40. Re: 15. 04. 2018 - 16:03
Sally (37): jak říkám, v tomhle s vámi naprosto souhlasím. Nesouhlasím ale už s tím, že v USA policajti nezastavují za pi?viny. Stačí shlédnout na youtube nový seriál "Piráti silnic" z USA. Nejvíc mě dostalo zastavení auta za to, že řidič vyhodil z okna nedopalek cigarety na silnici a proslov amerického poldy, že vajgl byl navíc ještě netípnutý a to je "opravdu nebezpečná věc". Navíc zastavování a pokutování za překročení jen o např. dvě míle za hodinu také není výjimka. Takže si to neidealizujme. Všude - i tam - je to hlavně o lidech.39. Re: 15. 04. 2018 - 15:58
cirus (36): s tím s Tebou naprosto souhlasím a taky už jsem to několikrát napsal!38. Re: 15. 04. 2018 - 15:36
DeSoto (35):mě to vtipný nepřišlo, zvlášť poté, co mi oznámil, že jsem v místě, viz přiložená mapa jel nějakých 61 km/h a za toto nevyžádané oznámení požadoval dotyčný strejda "pěcet". V onom místě nic není, žádní lidé, žádné domy, prostě nic. Ovšem je to obec. Neřeknu kdybych tam svištěl kilem, ale tohleto???Miten niin perkele!!!!!
37. Re: 15. 04. 2018 - 14:53
cirus (36):Presne tak- ze bezduvodne zastavujete je jednim z duvodu proc nikdy uctu mit NEBUDETE.Proc treba nemuzou byt v parlamentu novi nacisti, kdyz jsou tam novi komunisti,kdyz ideologie komunismu ma za sebou daleko vice mrtvych?To se mi libi
36. Re: 15. 04. 2018 - 14:20
DeSoto (35):to ze bezduvodne zastavujete je jednym z duvodu proc nikdy uctu mit NEBUDETE! Kazdej ceskej polda by mel prijit do USA na skoleni aby nezvatlal nemysly jak ty! Zde se nikdo nechlubi ze ho zastavil polda...naopak! Chlast za volantem? Jen dve varianty....zadnej problem nebo silenej pruser!Ale to je na dlouho....kazdopadne v USA te policajt neotravuje s picovinami a to je jeden z duvodu proc maj nejen respekt ale HLAVNE duveru lidi....35. Re: 15. 04. 2018 - 12:46
ska-p (34):..to víš, asi nějakej laškovní strejda :o)34. Re: 15. 04. 2018 - 12:40
DeSoto (31):bohužel neděje, stále se dost policistů nedokáže oprostit od rádobyvtipné hlášky "Pane řidiči, jestlipak víte proč jsme vás zastavili" případně "Jestlipak víte jakého přestupku jste se dopustil". Osobně zažito cca před měsícem.Miten niin perkele!!!!!
33. Re: 15. 04. 2018 - 12:37
Layton (30): Ano není tady vše ideál, ale kde je. Mě se nelíbí, že někteří lidi se zbytečně nechávají zblbnout blábolama na internetu, v televizi apod. a už z prinicpu jsou proti všemu za každou cenu. Slepě se drží rad poloinformovanejch rádoby rádců, kteří to přece myslí dobře, a tím si jen naprosto zbytečně přidělávají starosti a průsery - a tím pádem jsou také nasraný na entou. Taky se tomu odborně říká mediálně řízená předposranost, ještě než k něčemu vůbec dojde. A pak je půlka národa nasraná i když nemusí :o)32. Re: 15. 04. 2018 - 12:24
Layton (30):..a jak už jsem tady někde psal, ty namátkové tzv. silniční kontroly se mi taky nelíbí a připadá mi to jako bezdůvodné zasahování do práv a svobod řidičů. Těch co zjevě něco porušují je k zastavování dost a dost...31. Re: 15. 04. 2018 - 12:22
Layton (30): nemáš pravdu. Policista ČR má oprávnění zastavovat vozidla bez jakýchkoliv podmínek. Důvodem je "dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu". Pouze strážník pak má oprávnění zastavovat vozidla pouze v daných případech (podezření na přestupek, usměrňování provozu bla bla atd.). Co se týká poučení - policista a strážník je povinen osobu před úkonem poučit o jejich právech a povinnostech v případě, když zasahuje do jejich práv a svobod. To znamená, že v případě zastavení vozidla je povinen řidiče v prvé řadě poučit o důvodu jeho zastavení. A to se snad děje, ne? "Dobrý den pane řidiči, zastavil jsem Vás proto a proto" nebo " Dobrý den pane řidiči, silniční kontrola"30. Re: 15. 04. 2018 - 12:10
DeSoto (27): Policie nemá právo kohokoli v provozu zastavit jen tak se slovy "silniční kontrola" bez ohledu na to, jaký Kryštof nebo podobná zástupná kravina se jeví jako záminkou. Je oprávněn zastavit pouze při podezření ze spáchání nějakého přestupku/tr.činu.... Umeni zit spociva v tom, umet se vcas rozhodnout, na co se driv vys*at ...
29. Re: 15. 04. 2018 - 12:03
cirus (25): moc značek je jedna věc, ovšem když se dívám na fotky z měst USA, tak těch "psanejch" značek je tam taky víc než dost a navíc se ztrácejí v reklamách. To zase tady s klasickýma značkama máme výhodu. Nejvíce se tady ale diskutuje na téma alkohol nebo i rychlá jízda apod. A to jsou podle mého názoru jednoduchý věci, který by neměly být pro rozumnýho člověka problém. Chlastám za volantem - mám smůlu, jedu ve městě stovkou - mám smůlu. Z jasných důvodu se to nemá. U Tebe v USA asi není běžná mentalita takto přistiženého řidiče taková, že se tím ještě bude chlubit známým na večírcích. U nás se za překročení zákona v takových případech nikdo nestydí - chlubit se tím patří ke společenskému koloritu a vzbudí to u posluchačů pousmání, popř. spoluúčast v podobě zanadávání si "na ten systém". Nikdo nedomýšlí případné následky takového jednání.28. Re: 15. 04. 2018 - 11:45
Jenyk (22): no, koukám na tu stránku Road fens pořád dokola a pořád tam vidím ten příspěvek z letošního roku, kde se ten rádce ohledně vyšetření na alkohol odkazuje na zákon č.379/2005 Sb., který už dávno neplatí... navíc u metodického pokynu k provádění orientační zkoušky tam má taky chyby - místo slova "musí" patří "nesmí" apod. Prostě internet snese všechno :o) Viz. video o výměně vody v blinkru :o)27. Re: 15. 04. 2018 - 11:35
Jenyk (20): přesně, jak píše Xaler. Na výzvu jsi povinen se podrobit orientačnímu vyšetření (jinak hrozí uvedený postih). Pak s ním můžeš nesouhlasit a požadovat krev, ostatně to je běžná praxe. K jaké zkoušce budeš vyzván rozhoduje podle zákona ten, co Tě k ní vyzývá (a má dvě možnosti - orientační nebo lékařskou). Ostatně nechápu ten myšlenkový pochod tohoto: Při cestě do práce měl zastaví silniční kontrola a při té příležitosti mě vyzve k dechové zkoušce - no a já budu chtít jet do nemocnice na odběr krve, co kdyby náhodou ... :o))) Tady je přece jasná posloupnost - odběr krve je časově, administrativně a finančně náročná procedura - lékařské vyšetření a postupuje se z nějakého důvodu. Tím důvodem je orientační zkouška - jak už název napovídá provádí se pro orientaci, zda bude potřeba lékařské vyšetření, které zpravidla následuje. Může však nastat i případ, že zkoušený nadejchá při orientačním vyšetření a s výsledkem orientačního testu souhlasí. Pak se už lékařské vyšetření neprovádí. Bývá to v situacích, kdy si je dotyčný vědom toho, že pil a kolik.26. Re: 15. 04. 2018 - 11:09
OndraS (23): no jo, ale ten Tvůj příklad schovanejch strážníků u nový značky je prostý příklad toho, že kreténi se najdou v každé organizaci. Máš ale naprostou pravdu v tom, že zákony jsou čím dál složitější. Např. původní přestupkový zákon, jehož základ platil už za komunismu, byl jednoduchý a jasný. Ten, co platí teď, je NAPROSTO ichtyloidní záležitost! Věc, která byla dříve řečena ve dvou větách je dnes na několik odstavců napsána tak, že to nikdo není s to pochopit, jak je to myšleno. A bonbónek nakonec: měli jsme školení tohoto nového zákona přímo se spoluautorkou zákona. Na dotaz úředníka z přestupkového dodělení jak se má jedna věc podle nového zákona dělat (protože to z toho marastu není zřejmé) ona autorka nebyla schopna odpovědět!!!! Na ministerstvech je tolik darmožroutů, že musí vykazovat nějakou činnost a tak každý půlrok mění zákony... Proto ani právník nemá šanci se v tom vyznat, protože nestíhá zjišťovat, kde co má hledat a v jakých návaznostech....25. 14. 04. 2018 - 23:16
pokud chces aby se lide ridili podle zakonu a pravidel nesmi jich bejt prilis...pak ti na to serou! Mnozstvi zakonu,znacek,prikazu a narizeni je v CR takove ze se v nich straci i samotni policajti...jak pak chtej aby jim rozumel beznej ridic?24. 14. 04. 2018 - 23:13
pokud je poradek tak je vcelku lechky se chovat sporadane...pokud je bordel tak nelze ocekavat sporadane chovani.Dalsi vec je predstava policajtu ze jim uniforma dava automaticky nejakou autoritu nebo garantuje uctu...leda hovno! Oboje se buduje leta neli generace!23. Re: 14. 04. 2018 - 22:27
DeSoto (18): ale takhle jsem to určitě nemyslel. Aby se řidiči, mimochodem dá se tam dosadit místo slova "řidič" vlastně kdokoliv, měli dobře, je myšleno tak, aby nebyly buzerováni. Nikoliv aby se nadobro zrušila všechna pravidla a aby si každej mohl jezdit kolik chce a parkovat kde chce. Mám na mysli takový případy, jako že když po pěti letech u nás udělali z ulice jednosměrku, tak přesně ten den a jenom ten den tam stáli měšťáci a vybírali ty, co se nachytali a jeli jako každej den po paměti což byli všichni. Nikde žádná cedule "pozor změna značení", prostě hlídka a kasírovali to hned za značkou, schovaní mezi autama. Místo aby stáli před značkou a upozorňovali na změnu třeba domluvou. Opravdu jak buzeranti.1991 Camaro Z28, 1980 Zimmer Golden Spirit, 2000 Astra Bertone Coupe, 1996 Accord Coupe, 1994 Calibra
22. Re: 14. 04. 2018 - 22:23
xaler (21):Precti si hlavne ten Road fens, ktery jsem daval dole. Je to tam popsane vcetne triku policie, ktere pouziva, aby ridice oblbla.21. Re: 14. 04. 2018 - 22:19
DeSoto (19):Nebo dýchnout a nesouhlasit a požadovat krev. Samotný výsledek dechové zkoušky se přeci nedá použít když přestupce s výsledkem nesouhlasí?Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)