Příspěvky od dopoledne 10. února až do dopoledne 16. února
95. Re: Král Šumavy 16. 02. 2025 - 10:47
vladyk (94):Chápu, ono to v té temné době jinak obvykle nešlo. Vlk se nažral a koza zůstala celá. Ale i tohle neprotivenství režimu zavánělo pokrytectvím, ne že ne. Takoví jsme byli.....Zásadně bezzásadoví ? Já nevím, mě je z té doby šoufl. Až na pár soukromých světlých okamžiků raději nevzpomínám. Asi je to tomuto národu dáno do vínku. Lokajové bez chrbtice. Proto beru dnes jakoukoli snahu o "narovnání" jako pozitivní a straním se nějaké hloupé kritiky. Vědom si mnou tady několikrát opakovaného hesla : Z hovna bič neupleteš ! Ale jednou snad .... bude těch sraček tak málo, že se i ty záda narovnají. Pro mě( možná i pro tebe) je to jen jakési světlo na konci tunelu, kam já už nedorazím, ale rozhodně to mladým nebudu brzdit.94. Re: Král Šumavy 15. 02. 2025 - 10:43
Butterfly (93):Jo, Kočár je dobrej.Rubas nema kapsy...
93. Re: Král Šumavy 15. 02. 2025 - 09:24
vladyk (92):Dobře Ty ! Já jen neshledávám na ryze politické agitce Kachyňova dílka nic pozitivního. Beru, je to akčňák, dejme tomu, ale bohužel stále v předem určených a přísně střežených kolejích. Akční demagogie ? Asi tak nějak bych to nazval. Trochu moc na můj vkus to smrdí Vávrovým servilním počinem, adorujícím loupení a vraždění a zkázu českých zemí středověku. Opravdu se na to šumavské veledílo nedá koukat jakkoli apoliticky. Mě to tedy nejde, i kdybych si prst v prdeli zlomil ! A neboj, mám ten Kachyňův thriller někde dokonce i na DVD. Jak říkám, jen se to dílko zařadilo po bok škvárů propagandy obludného režimu. Nic víc. Z mého pohledu vyznívá spíše trapně, než akčně. Ty se díváš na tu řemeslnou stránku. OK. Uznávám , ale jen se sebezapřením. Nelze opravdu přehlížet souvislosti, i kdyby tam Švorcová holila bobra a knír ! Pro mě je třeba daleko zásadnější Kočár do Vídně, než ta esenbácká kočičárna !92. Re: Král Šumavy 14. 02. 2025 - 09:36
Butterfly (91):Byla to pochopitelně nadsázka, ale nedalo mi to, protože když prokládáš jednotlivý věty čtveřicí vykřičníků, tak asi úplně v pohodě nejsiRubas nema kapsy...
91. Re: Král Šumavy 14. 02. 2025 - 08:23
vladyk (90):Prskající fanatik ?? Já jsem jen reálný a racionální skeptik. To bych Tebe mohl klidně nazvat ignorantem, i když vím, že takový nejsi. Já se jen opravdu nesnažím hledat na minulém režimu něco dobrého ! Cokoli. Zkušenost naše, především tedy moje, jasně praví, že za poslední století toho dobrého bylo jako šafránu a i to jsem dost přehnal.90. Re: Král Šumavy 13. 02. 2025 - 09:52
Butterfly (89):Ty mi připomínáš toho inkvizitora z Karamazovejch, co chtěl upálit i JežíšeRubas nema kapsy...
89. Re: Král Šumavy 13. 02. 2025 - 09:00
vladyk (88):Tak máš napsat rovnou Bartošová ! Já opravdu kdejakou padlou rádoby "hvězdu" nesleduji. A Tv Šlágr také ne.88. Re: Král Šumavy 12. 02. 2025 - 10:15
Butterfly (87):Ajo.Rubas nema kapsy...
87. Re: Král Šumavy 12. 02. 2025 - 08:10
vladyk (80):Opravdu stran Ivety netuším vo co go. Tak atmosféra ponuré šumavské krajiny je neoddiskutovatelný tahák, přímo na dané téma. Kachyňovi tam zase bzučely dráty, no. Taky supr. Pro mě je to seriál, prostý komunistické demagogie a lží, natočený dle vzpomínek skutečného Krále Šumavy. Jestli je to podbarvené tak nebo onak, mě rozhodně játra netrhá. Já si to pouštím vždy v pondělí, protože v neděli sleduje ženská Limity a já se těším na Lucku Výbornou. To je vlastně, po sportu a nějakých dokumentech jediné, co v Tv sleduji. Jinak tam má ženská obsazeno Netflixem. Já u toho stejně většinou chrním. Na Krále jsem byl celkem zvěda, neb jej předcházela dobrá reputace a především hejty bolševických přizdisráčů. U mě dobrý ! A stejnětak i Bratři.86. Re: 11. 02. 2025 - 22:38
Bob Ash (85):No vidíš. A pak si nemůžeš pustit diskusi Tóny Hluchoněmce s Kanimůrou.Rubas nema kapsy...
85. Re: 11. 02. 2025 - 22:22
jeniik (82): Že existuje web tn.cz jsem si tak nějak vědom, existenci televize jako takový už jsem vytěsnil. Teda kromě toho zařízení, to furt mám a používám, jen asi nemám anténu.Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
84. Re: 11. 02. 2025 - 14:41
vladyk (83): No tak já jsem primárně škodolibě zvědavý, že... ;-) Ale jinak jasně, můžeš si číst filosofický kecy amatérských politologů a pak se divit, nebo si přečíst tn.cz, vidět, že se řeší máslo a mít v babišovi jistotu desetinásobku ;-)Placaty pikap je nejlepsi ferary!
83. Re: 11. 02. 2025 - 13:56
jeniik (82):Já to teda nečtu, ale tipuju, že ten, kdo se s tím myšlením lidu průběžně seznamuje, se nebude u voleb ani moc divit XDRubas nema kapsy...
82. Re: 11. 02. 2025 - 13:14
Bob Ash (81): ty nečteš pravidelně tn.cz, abys věděl, co si myslí lid?Placaty pikap je nejlepsi ferary!
81. 11. 02. 2025 - 12:34
Zajímavá debata, připomněla mi, že patrně ještě existuje televize Nova. Zajímavé.Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
80. Re: Král Šumavy 11. 02. 2025 - 09:54
Butterfly (79):Nedělej Zagorku :-) Iveta šla před Králem, taky osud podanej "populárnější formou". Hranejch dokumentů je všude za korunu kornout a nepřijdou mi nestravitelný, i když jsou bez limonády.Rubas nema kapsy...
79. Re: Král Šumavy 11. 02. 2025 - 08:59
vladyk (76):Vona v tom hraje nějaká Iveta ?? Sem si nevšim. Tou populárnější formou jsem myslel, že je pro diváka asi více stravitelná, než jen nějaký dokument, byť třeba hraný.78. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 13:00
jeniik (77):Jo, tak nějak asi.Rubas nema kapsy...
77. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 12:07
vladyk (65): hele borec ma na namixování zvuku pro hodinovej film ty hodiny třeba dvě. Se s tím neserou, je to jen kontent, vole.Placaty pikap je nejlepsi ferary!
76. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 10:57
Butterfly (75):Jj, poněkud populárnější forma v podání Novy. To je hezkej obrat, to se ti povedlo :-) "Ivetu" jsi viděl?Rubas nema kapsy...
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)