Příspěvky od počátku až do odpoledne 17. září 2022
20. Re: 17. 09. 2022 - 14:16
vladyk (19): to je prave to vtipne, u nekterych si tu historii pamatuji, ale tak u pulky se divim a ziju v domneni, jak jsme je poznal az pres ta auta :)) A zrovna Tebe mam zarazeneho jako starousedlika a autoritu fora, kam jsem vletel jako ucho...ted jsi me fakt dostal :-D19. Re: 17. 09. 2022 - 14:13
Caddy (18): no mám pocit, že první, kdo mi tady odpověděl na "panenský" příspěvek, jsi byl taky ty :-D A na první jízdu na sraz, kam se Karkulka soukala přes Votičák mezi čtyřma cadillakama jak taková malá pěstička na voku, jsi mne vytáh taky ty... i když o kurvení se v mým případě nejednalo, takže bych musel do jiný subsubsubrubriky :-)Rubas nema kapsy...
18. Re: 17. 09. 2022 - 12:37
Velkej Mara (17): ja jen pro jistotu dodam, ze prsty mam v tech amerikach, tohle zaznelo zvlastne :-D :-D17. 17. 09. 2022 - 09:19
No tady se nám to pěkně rozjelo.Libtardi vsech zemi, spojte se!
16. Tak já taky :-) 16. 09. 2022 - 21:39
Mě se americký auta nikdy moc nelíbili, na svoje objemy motorů měli směšný výkony a řídili se jako parník. Měl jsem italský auta,Fiata a 3 Alfy. Poslední 156ka mě občas trápila elektrikou, tak jsem se naštval a v Praze s nějakýma bazarníkama ji vyměnil za Jeep Grand Cherokee 4,0 ve kterém něco hučelo. Alfa byla jinak vyvoněná,Jeep byl šrot a já jim blbec ještě doplatil 20 tis :-) No hučelo ložisko na výstupu automatu,tak to šlo opravit za 1200 kč. Než jsem na to přišel,tak jsem rozebral kde co a moc se mi líbilo,jaká je to "kovařina".Měl jsem ho asi pět let. Přišel jsem amerikám na chuť a sháněl něco s 8mi válci. Koupil jsem JGCH 5,2 V8. jezdil,ale nebylo to ono. Mezitím se ke mě dostal Jaguar XJ40, kterej vzhledem připomínal ameriky. Dal jsem ho dohromady,pojezdil a před vánoci prodal na slovensko. S kupcem Jaguára jsme se dohodli,že mu ho mezi svátky hodím k Lanžhotu. Tam mi dal peníze a já pokračoval do Zlatých Klasů na slovač pro Buick Regal,kterej tady už znáte.Kupoval jsem ho za tmy . Vypadal hrozně ,ale měl hezkej interiér. Řekl jsem si,že jestli zavrčí,tak ho beru. Týpek přinesl v pet lahvi benzín,nalil ho do karburátoru a zastartoval. Motor zakašlal a bylo rozhodnuto. Kámoš,co jel se mnou a má servis aut,jen kroutil hlavou,že jsem prdlej. A anabázi s výměnou opraveného Buicku za Oldsmobile v polsku už taky znáte.:-)www.alistrechy.cz V2 a V8 je nejvic
15. 16. 09. 2022 - 16:20
Vy to máte všichni nějaký složitý. Jeden borec od nás z vozovny, dnes již nebožtík, koupil trojkový Camaro a vzpomínám si, že mě v tom nejvíc zaujalo, jak jsou tlustý a dlouhý bezramový dveře. Osudem jsem o jednom polovraku Camara, stojícím ve vedlejší čtvrti věděl a nějak se mi ho podařilo koupit. Bylo mi jedno co to je a jak to je, hlavně že to bylo. I když z dnešního pohledu, kupovat auto, který jelo na 3 až 5 válců, brzdilo na jedno kolo, techničák mělo popsanej a už i tak to byl duplikát předchozího TP, a kupní smlouvu jsme s borcem napsali na vytrženej list papíru propiskou... A to ještě jsem 30.12.2008 stál od čtyř od rána frontu na magistrátě, abych se včasným přepisem vyhl o dva dny na to zavedené ekodani.1991 Camaro Z28, 1980 Zimmer Golden Spirit, 2000 Astra Bertone Coupe, 1996 Accord Coupe, 1994 Calibra
14. Čtení 16. 09. 2022 - 15:37
Jinak tedy musím říct, že se to čte samo. Testování Lincolna "skokem plavmo přes železniční přejezd", nebo "BobAsh mi nabidl ze ze zamori opatri mopara, nacez manzelka reagovala: bud ja a nebo amerika. A tak prisel rozvod, a z Bostonu priplul '71 Imperial LeBaron." To je jak ze Saturnina:-)Catfish Camaro 4th gen 3.8 Convertible aka Calamaro, Buick Lesabre 1997 Custom aka na jmeno ceka, Favorit 136 LS aka Faaavo
13. Re: 16. 09. 2022 - 15:27
Chase (12): každopádně jsi založil super subrubriku, tak i když přijdeš v budoucnu o rekord v dálce, teda spíš v délce, zásluhy ti zůstanou :-)Rubas nema kapsy...
12. Re: 16. 09. 2022 - 15:24
aspetras (7): Ty bláho, Midtown maddnes, já na to úplně zapomněl, ale to jsem hrál taky a Eldorado se mi líbilo taky nejvíc, spolu teda s Freghtlinerem. To, že se volant otáčel na plný otáčky a ne jako u NFS vždycky maximálně na pár stupňů, to byla pecka:-)Catfish Camaro 4th gen 3.8 Convertible aka Calamaro, Buick Lesabre 1997 Custom aka na jmeno ceka, Favorit 136 LS aka Faaavo
11. Re: 16. 09. 2022 - 10:34
petrklm (10):Po autě na zábavu jsem dlouho koukal, ale bylo to spíš platonické. Miluju vítr ve vlasech, takže to muselo být kabrio, ale děti, barák...nebyly prachy. A pak jsem jednou v Mikulově padl na sraz Tater. Tam mi došlo, že roky letí a když se nerozhoupu, nikdy nic mít nebudu. A tak jsem se začal po kabriu dívat. Po amerikách jsem nešel, nic jsem o nich nevěděl. V hledáčky byly Porsche, Mecedes, Audi, Jaguar, jenže slušné auto bylo vysoko přes půl miliónu. To jsem dát nemohl.10. 16. 09. 2022 - 09:58
Tak koukám, že co příběh, to tak trochu originál. Zkusím zavzpomínat, ale sám sebe trochu brzdím, protože jsem to tu (nevím kdy a hlavně v který rubrice) už jednou ventiloval. Už jako školáček (to to hezky začíná...) jsem při pravidelnejch výletech do Prahy pádil na Václavák, abych před Jaltou obdivoval zaparkovanou nějakou tu ameriku. Dalších hodně let jsem je obdivoval aspoň ve filmech (pokud je dovolili tady promítat) a snil o tom, že by mě někdo někdy mohl aspoň svézt. Potom se objevily tyhlety internety a na nějaký stránce jsem si (snad i na pokračování) četl povídání studenta snad z Ostravy, kterej provozoval hranatýho LeBarona a byl pln optimismu (jo, myslím, že si říkal Jeník...). Zamyslel jsem se, protože když to může provozovat študent, proč bych nemohl třeba já, tehdy už obstarožní padesátník. Náhodou jsem při hledáním pramenů narazil na tohle fórum (někdy v roce 2002, 2003) a vyznal se tu k náklonosti k tehdy skoronovince - to byly ty šestiválcový Chryslery, co vypadaly jak ocucanej bonbón... Tehdy fóru vládli (v dobrým...) třeba Alibaba, Mirek, FM a jim podobní, kteří se do mne hned pustili, že jestli ameriku, tak jenom V8. Zkušenosti jsem měl doslova nulový, ale právě Mirek poslal fotku Lincolna v modrý metalíze, ročník 1990, kterej stál v bazaru v Litomyšli. Jel jsem se na něj podívat, tehdy s Alibabou, kterej svým svérázným způsobem odzkoušel vůz skokem plavmo přes železniční přejezd a prohlásil, že je fakt dobrej. Za tejden jsem se tam se synkem vrátil a auťák koupil, no. Dneska vím, že cena byla asi tak dvojnásobná než měla bejt, ale co už. První cestu z Litomyšle přes Svitávku u Brna do Teplic asi nikdy nezapomenu. Prasklý oba brzdový kotouče, altík z Felície dobíjel střídavym proudem, motor neudržel volnoběh, řízení bylo takový podivný, asi jako když řídíte veslem na zádi pramici :-). Podval mne ani nenapadnul, domů jsme dojeli bez úhony. Pak nastala doba hledání mechanika, kterej by byl vůbec ochotnej se na to podívat. Já totiž nemám ani garáž, všechno jsme se synkem bastlili na zahradě jeho domku. Ale povedlo se, z Lincolna se stal skutečnej daily driver, protože jsem jiný auto neměl. Takže nákupy v Lidlu (v roce 2005 to byl na tamním parkovišti fakt exot), víkendový cesty na chalupu, vejlety, celoročně venku před panelákem... Přibližně po osmi letech nastal čas na prodej, protože ty podmínky se i na takovým autě dost podepsaly. Lincolna ode mne odvezl Robin (tady z fóra), chvíli ho užíval a pak prodal staigrovi, takže tu zůstal. Lukášovi se obdivuju, protože při mý povaze už by byl rozebranej na díly (to v tom lepším případě). Naskytla se příležitost koupit novějšího Lincolna, rok 2001 a zase od občas přispívajícího člena tohodle fóra. S tím už to dojezdím až do konce.Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
9. 16. 09. 2022 - 05:14
Tak teda i já... :)CHEVROLET - The Heartbeat Of America
8. 16. 09. 2022 - 01:34
U me to zacalo nejak po roce 2000, PC hrou, kde bylo hezky vyvedeny '69 Camaro a skaredej '70 Roadrunner. Tak jsem si ty auta vygooglil, a zjistil, ze ve skutecnosti ten RR je hezci nez Camaro. A jak jsem googlil dal, narazil jsem na Chargera, a prisla posedlost. Zacal jsem svym Passatem objizdet srazy amerik, az me Caddy jednou nechal ridit jeho '80? Eldorado, a bylo vymalovano. BobAsh mi nabidl ze ze zamori opatri mopara, nacez manzelka reagovala: bud ja a nebo amerika. A tak prisel rozvod, a z Bostonu priplul '71 Imperial LeBaron. Za chvili jsem zjistil, ze vikendova amerika mi nestaci, a nasledovala rada 12 dalsich amerik, fungujicich jako Daily Drivers. A porad se toho drzim.Go Fast... or Go Home!
7. 15. 09. 2022 - 23:06
No tak teda joo ;-)1992 Cadillac Eldorado - Dory
6. Re: 15. 09. 2022 - 22:48
Caddy (4): Zatím máme skóre 2:1 pro náhodu, ale teda Vladykovo “třeba támdleto” bude těžký překonat:-) Ale opět kouzlo fóra, o Fordu Tempo slyším poprvý, takže jsem si už přečetl i o Fairmontu a dalších Ford/Mercury compaktech. Tahle “obyčejná” auta se mi fakt líbí. BTW: Co ten majáček?:-)Catfish Camaro 4th gen 3.8 Convertible aka Calamaro, Buick Lesabre 1997 Custom aka na jmeno ceka, Favorit 136 LS aka Faaavo
5. Re: 15. 09. 2022 - 21:43
Caddy (3): jojo, koncern to dělal pro USA jako Isuzu, v Evropě Frontera, na ostrovech Vauxhall. Tahle americká verze měla americký leccos - včetně klasických výstražných nápisů pro blbý úplně na všem: "objekty v zrcátku jsou blíž, než se zdají", "plátěná střecha vás nechrání při převrácení" etc. :-)Rubas nema kapsy...
4. 15. 09. 2022 - 21:00
U me to je asi trochu jine nez u vetsiny, protoze ja nemel zadny ten prvni impuls nebo nahodne porizeni... ameriky me tahly odjakziva, vzdycky jsem chtel poradne dlouhe auto, idealne s ploutvemi a takova fantasijni jsem si maloval do sesitu uz v prvni tride (ta kridla byla tak trikrat vetsi nez u '59 cadillaku :-D)...akorat tehdy za komousu jsem vubec netusil, oc jde samozrejme...takze jsem tomu rikal Rolls-Royce :-D3. Re: 15. 09. 2022 - 20:56
vladyk (2): To je Frontera, ne? :)2. 15. 09. 2022 - 20:37
Připojím se tedy. Normálně jsem dost grafoman, ale byv vyzván, zůstanu stručnejRubas nema kapsy...
1. Calamáro 15. 09. 2022 - 14:18
V chatu "Co je kde na prodej" jsem se dostal k tomu, jak se to vlastně stane, že se někdo začne zajímat o americký auta a jaký bylo to první.Catfish Camaro 4th gen 3.8 Convertible aka Calamaro, Buick Lesabre 1997 Custom aka na jmeno ceka, Favorit 136 LS aka Faaavo
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)