Příspěvky od poledne 5. srpna 2020 až do odpoledne 21. srpna 2020
1189. Re: Alternátor 21. 08. 2020 - 16:45
Mirek (1187):Odpojením jen smázneš svítící servis. Aktuální paměť jen přes diagnostiku. A v historii vadných kódů stejně zůstane.1188. Re: Alternátor 21. 08. 2020 - 11:43
Mirek (1187):Tak, tak, vše je super a nakonec to celé vyšlo na necelých 2700 Kč. To je oproti sedm a půl tisíci jen za alternátor, což mi bylo řečeno jako první informace, docela fajn výsledek. A nakonec jsem se i odvážil pustit se do toho sám, což je také plus.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1187. Re: Alternátor 21. 08. 2020 - 10:37
Butterfly (1186): Včera jsme to smázli, zajímavý bylo, že to Joe zkušel odpojit a ta jednotka si to stejně pamatovala. Teď je to krásně čistý.privbox@seznam.cz tel: 603510691
1186. Re: Alternátor 21. 08. 2020 - 07:18
Joe (1184):Tak to asi samo nezmizí. Buď to smázneš diagnostikou a nebo ještě rychleji, když za stávajícího stavu prostě odpojíš na chvíli baterku. Po opětovném připojení by servis svítit neměl. Pokud máš tedy vše ostatní v pořádku. Jinak, ten přední(od filtrboxu) je konektor váhy vzduchu( množství nasávaného vzduchu) a ten za ním, menší, je měření teploty nasávaného vzduchu. Je dobré, mít dostatečně dotažené a těsné spoje, od váhy vzduchu ke klapce. Možná netěsnost může ovlivnit správné měření a údaje pro ECM.1185. Re: Alternátor 20. 08. 2020 - 16:29
Joe (1184): jj, je to kvůli tomu. Na tom sání je MAF senzor, jednotka ho "neviděla". Chvíli jezdi, mělo by to zhasnout.... Umeni zit spociva v tom, umet se vcas rozhodnout, na co se driv vys*at ...
1184. Re: Alternátor 20. 08. 2020 - 12:22
Joe (1183):Tak alternátor už „alternátoruje“ v autě. A dává rozhodně víc než před tím, alespoň podle voltmetru na palubce. Začala mi ale svítit kontrolka jednotky. Může to být tím že jsem poprvé na zkoušku nastartoval bez sání a tím pádem bez zapojených těch dvou konektorů co na něm jsou? Zůstalo to ale svítit i po kompletním zapojení všeho.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1183. Re: Alternátor 18. 08. 2020 - 12:05
Joe (1181):Tak jsem včera vyzvedl opravený alternátor. Jsou vyměněný ložiska, diodový můstek a regulátor. Přišlo to na 2589 Kč, tak snad to bude dobrý.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1182. 15. 08. 2020 - 22:23
1181. Re: Alternátor 10. 08. 2020 - 11:50
Butterfly (1180):Díky za rady. Výměna řemenu mi byla doporučená už před časem, proto jsem s ní počítal. Včera jsem se do toho pustil a všechno mám venku. Altík dnes odvezu na posouzení jestli je k opravě nebo na výměnu. Ta napínací rolna je dobrá, ale ta statická hučela jak starý piliňáky. Ložisko už mám také venku a zítra koupím nové. Jo a ten řemen je naprosto v pohodě, tak ho nechám.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1180. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 16:52
Joe (1176):Gates je v pohodě. Rolny zkontroluj. Pokud vaklaj, tak raději vyměnit( když už dáváš řemen). Napínací tedy novou a u té statické stačí přehodit ložisko, který tady koupíš v železářství. Některý jsou stejného rozměru jako na altíku, některý o číslo menší. SKF a stojej zhruba stovku. Jako, ne že by to bylo nezbytně nutný, měnit ten řemen a kladky. Záleží na stavu. Pokud se altík nasekl a řemen se přes něj nepálil, tak bych to považoval za předčasný. Ale říkám, záleží na stavu věci. Předpokládám, že u 97Astra už ten řemen někdo jednou měnil.1179. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 11:43
Joe (1178): To nutně nemusí být, ale je to známá zavedená značka, tak se to tak nějak očekává. :)1996 Chevrolet Cavalier
1178. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 11:33
custom1 (1177):Taky předpokládám že když je dražší tak by mohl být i kvalitnější :-)Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1177. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 11:26
Joe (1176): Spíš Gates...1996 Chevrolet Cavalier
1176. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 11:22
Butterfly (1175):Dík za info, to Remy je ještě o něco lacinější, to je fajn. Když se bude měnit alternátor, tak dám i nový řemen. Byl mi doporučený Dyaco, ale ze stejného skladu jsou jen Bando nebo Gates. Máš nějaké zkušenosti který vzít? Jo, a stačí vyměnit jen řemen, nebo to chce i napínák a kladku?Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1175. Re: Alternátor 07. 08. 2020 - 07:36
Joe (1174):Také na to koukám a jediný rozdíl je u těch altíků pro Astro/Safari ve výkonu. 100 nebo 105A. To, jestli to má klimu ještě vzadu nebo jen vepředu. Jinak tedy tomu cenovému rozdílu také moc nerozumím. Asi má pozlacenou řemenici :-). Já obvykle beru tedy ty od fy Remy. Vyzkoušené a bez problémů. Pokud už tedy musím jít do nového( u GM). Mám tady pod ponkem jeden altík z 99Astra. Ale má fláklý vinutí, ložisko KO a uhlíky na konci. Oprava se nevyplatí. Snad jen diodový můstek je OK, ale jak dlouho je otázka. Auto mělo přes 400tis mil na tacho. A altík byl původní. Když máš druhej postrk na ježdění, tak kup novej a máš klid. Ty máš tuším 97Astro, tak to je už doba, co bylo nový a altík nevydrží také věčně.1174. Re: Alternátor 06. 08. 2020 - 12:01
Butterfly (1171):Jo, to core chápu. Jen mě zarazilo že ten repasovaný stojí dvojnásobek nového. Přehlédl jsem že tam je také ACDELCO za $92.79, což už smysl dává. Tedy pro ně. Proč ten další stojí repasovaný $171.99 sice stále nechápu, ale to není podstatné. Asi je nějak výjimečný.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1173. Re: 06. 08. 2020 - 11:53
Mira9 (1172):O tom panýlku jsem také uvažoval, ale co se mi podařilo najít nějaké informace, tak z toho vyznívalo že to má mizerné parametry a je to celkem k ničemu. Pokud o nějakém použitelném víš, tak sem s ním :-) Vzhledem k tomu že teď s Astrem vyjedu párkrát do roka, tak by to mělo smysl aspoň pro oživování samovybíjení. Samozřejmě že za provozu při dovolené kdy auto stojí a jede v něm lednice je potřeba už ten plnohodnotný panel na střeše který také plánuji.Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
1172. Re: 05. 08. 2020 - 21:40
Joe (1169): to udržování baterky solárním panelem je celkem jednoduchý, prodávaj se takový malý panýlky, co si dáš za sklo na palubku a zapojíš je přímo do cigaretový zásuvky, a oni ti skrz ní držej baterku nabitou. Samo to funguje jen když máš zapalovačovou zásuvku zapojenou na stálej plus, ale to je u starých aut normální.1171. Re: Alternátor 05. 08. 2020 - 17:15
Joe (1170):Tak u repasovaných chtějí starej vrátit. Proto je tam to core. Pak to vyjde levněji. Samozřejmě, z jejich pohledu. Tady se ti to za přepravu starýho krámu zpět neoplatí. Pokud to kupuješ individuálně. Když pořídíš novej, tak starej tady opravit, ať máš doma zálohu.1170. Alternátor 05. 08. 2020 - 12:32
Koukal jsem na Rockautu na alternátory:Amerika, to nejsou jenom mrakodrapy, dálnice, velká auta, Harley Davidson, Hank Williams, Coca Cola nebo Jim Beam. Ale mě to budete těžko vysvětlovat ...
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)